24.6 C
Budapest
July 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁG

Ugye, nem felejtette el átállítani az óráját?

Ugye, nem felejtette el átállítani az óráját?

Vasárnap hajnalban megkezdődött a nyári időszámítás, két órakor az egész országban egy órával előbbre, háromra kellett átállítani az órákat.

Bár a legtöbb digitális eszközön – órán, telefonon, laptopon tableten, televízión – automatikusan megtörtént a váltás, számos órát manuálian kell átállítani.

A MÁV tájékoztatása szerint az éjszakai nemzetközi vonatok körülbelül 60 perccel később érkeztek meg a külföldi végállomásra, ugyanígy a Magyarországra ma érkező nemzetközi személyszállító vonatok általában 60 perccel később futottak be.

Budapesten megváltozott egyes éjszakai buszjáratok menetrendje ma hajnalban.

Amint arról már többször is írtunk az óraátállítás eltörlése évek óta napirenden van, de 2019 óta parkolópályára került.

Kapcsolódó
Óraátállítás 2021: indul a visszaszámlálás

Korábban úgy tűnt, most vasárnap lehet akár az utolsó óraátállítás Magyarországon, de erre ma már nincs sok esély.

Az időhúzás egyrészt az Európai Bizottság számlájára, másrészt az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácséra írható: úgy fest, a tagállamok bedobták a gyeplőt, egymásra és a bizottságra várnak – itt írtunk erről bővebben. A kérdésben egységes álláspontra van szükség, ami egyelőre még nem született meg, sőt az elmúlt másfél évben egyetlen illetékes testület sem vette elő a témát.

Van még fél évünk, hogy ez változzon, de tekintve a járványhelyzetet, erre ma nincs reális esély. Talán majd jövőre. A magyar álláspontot egyébként Gulyás Gergelytől ismerjük, aki február végén összeurópai döntést szorgalmazott, illetve kijelentette: „ha nem tartjuk fenn a jelenlegi szabályokat, akkor a nyári időszámítás a jobb”.

The post Ugye, nem felejtette el átállítani az óráját? first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem veszik észre az influenszerek, hogy a lájkok rabszolgáivá lettek

MOCOHU

A járvány ellenére óriási profitot termelt Orbán barátjának online kasszán nagyra nőtt cége

MOCOHU

Egy halott, több sérült egy hajnali balesetben

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This