16.8 C
Budapest
September 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁG

Intézetből szökött kiskorú lányokat futtattak egy kassai kaszinónál

A Miskolci Törvényszék tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem, valamint kóros szenvedélykeltés vétsége miatt ítélte el azt öt vádlottat, akik intézetből megszökött kiskorú lányokat futtattak Szlovákiában. A bíróság 8 és 12 év fegyházbüntetést szabott ki négy elkövetővel szemben. A járóképtelen ötödik vádlott két é felfüggesztettet kapott.

Az ítéleti tényállás szerint a zempléni terheltek a négy kiskorú kiszolgáltatott helyzetét kihasználva zsákmányolta ki a lányokat 2016 tavasza és 2017. nyara között.

A kiskorú leányok gyermekvédelmi intézet szökött lakói voltak. A Zemplén megyei vádlottak befogadták a kilátástalan helyzetben lévő, családi kapcsolatokkal nem rendelkező lányokat, akiket prostitúciós szolgáltatásra kényszerítettek Kassán, a kaszinó környékén. A részben megfélemlített, részben érzelmileg magukhoz kapcsolt kiskorúakat napi rendszerességgel „futtatták”. Ha úgy hozta a helyzet, akkor pedig testi fenyítéssel törték meg az ellenállásukat.

Az emberkereskedők elvették a bevételüket és abból fedezték  a saját és családjuk megélhetését. Két elkövető herbálos cigarettákat adott három lánynak azért, hogy bódult állapotba kerüljenek.

A vádhatóság valamennyi terhelt esetében súlyosabb büntetésért fellebbezett, a fogyatékkal élő vádlottal szemben is végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta. A vádlottak és védőik felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség alaptalannak tartotta a védelmi fellebbezéseket és fenntartotta az ügyészi fellebbezést.

The post Intézetből szökött kiskorú lányokat futtattak egy kassai kaszinónál first appeared on 24.hu.

Related posts

16 évesen lebénult, az orvosok lemondtak róla, most mégis újra jár

MOCOHU

Kínából rendelne olcsón? Június végéig érdemes sietni

MOCOHU

Megvan, ki érkezik Kim Cattrall helyére a Szex és New Yorkba

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This