17.3 C
Budapest
May 23, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelfölderdőeueuropolilombkoronasétányMAGYARORSZÁGnyírmártonfalvapénztasó lászló

RTL: Más lombkoronasétányok is épültek a környéken, mind fideszes politikusokhoz köthetőek

Mi is beszámoltunk róla, hogy Nyírmártonfalván különös lombkoronasétány épült a polgármester erdejében. Filemon Mihály lombkoronasétánya 60 millió forintos EU-támogatásból épült, egyedivé azonban épp az teszi, hogy a lombkoronasétány környékén nincs erdő, azt tarra vágták valamikor az építkezés előtt, vagy közben.

Nyírmártonfalva polgármestere a Civishírnek elmondta, hogy saját erdőjét nyitotta ki a nagyközönség előtt közjőléti erdővé minősítve azt, majd 2017-ben adta be a pályázatát a lombkorona-sétányra, de a támogatást csak 2021-ben kapta meg. „Aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkorona-sétány” – mondta Filemon.

RTL Híradó szombati adásában kiderült: innen alig 15 kilométerre még két hasonló építmény is van, ráadásul mind a kettőt egy-egy helyi fideszes politikus magánerdejében építették fel, Nyíradonyban. Tasó László hajdú-bihari országgyűlési képviselőé az egyik, és Tasi Sándor, a Fidesz megyei alelnöké a másik.

 

Mindketten magánemberként pályáztak EU-támogatásra, és mindketten 60 millió forintot kaptak rá.

Az RTL-nek Hadházy Ákos országgyűlési képviselő azt mondta: nemcsak az fura, hogy ilyen kis területen három egészen hasonló építményre kapott EU-pénzt pont három fideszes politikus, de az is kérdéses, hogy mennyi turista fogja látogatni ezeket az építményeket, és mennyire lesznek azok tartósak.

Kapcsolódó
Tarra vágták az erdőt az EU-s pénzből épült lombkorona-sétány körül

Nyírmártonfalva 60 millió forintot kapott a projektre.

The post RTL: Más lombkoronasétányok is épültek a környéken, mind fideszes politikusokhoz köthetőek first appeared on 24.hu.

Related posts

Közzétette egy képet a rendőrség az állatkerti elefántszobrot lefújó férfiről

MOCOHU

Végre megoldódik a repohár rendszer token problémája

MOCOHU

Berlinben végül betiltották az orosz zászlókat a május 9-i ünnepségen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This