24.3 C
Budapest
June 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Amerikai hírszerzés: Kína műszaki eszközöket szállít az orosz hadseregnek

Kína segít Oroszországnak a nyugati szankciók kijátszásában, nagy valószínűséggel katonai és kettős felhasználású termékeket is szállít – derül ki az amerikai Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala (ODNI) által készített, csütörtökön ismertetett jelentésből.
Kína mindeddig következetesen tagadta, hogy katonai felszerelést küldött volna Oroszországnak az ukrajnai hadműveletek 2022. február 24-i kezdete óta.
A Kínai Népköztársaság kettős felhasználású technológiát szállít, amelyet az orosz hadsereg az ukrajnai háborújának folytatásához használ fel, dacára a nemzetközi szankciók és exportkorlátozások jelentette barikádnak
fogalmaztak a jelentés készítői.
A vámnyilvántartások szerint a kínai állami hadiipari cégek navigációs, zavaró eszközöket és harcirepülőgép-alkatrészeket szállítanak szankciós listára került orosz állami hadiipari vállalatoknak
áll a dokumentumban. Az igazgatói hivatal egyben kiemelte, hogy Kína „még inkább létfontosságú partnerévé vált” Oroszországnak az ukrajnai orosz háború kezdete óta.
Az ODNI hangsúlyozta, hogy a két ország növelte a jüanban bonyolított kétoldalú kereskedelmét, valamint fokozottan támaszkodnak pénzintézeteik belföldi fizetési rendszereinek alkalmazására. A hivatal sajtójelentésekre hivatkozva azt is közölte, hogy Kína növelte az orosz energiahordozók importját, ideértve az Európából átirányított kőolajat és gázt.
(MTI)The post Amerikai hírszerzés: Kína műszaki eszközöket szállít az orosz hadseregnek first appeared on 24.hu.

Related posts

Az amerikai-kínai játszma húzódik a Huawei-vezető hazatérése mögött

MOCOHU

Érik a francia-brit halháború

MOCOHU

Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat kapott Kovács Márta, a 24.hu újságírója

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This