24.8 C
Budapest
June 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGserco

A játék, ami hatalmas üzlet

A mobilltelefon elterjedésével ráadásul alkalmi játékosok milliói jelentek meg. Emellett a sikeres franchise-ok tovább híztak (gondoljunk csak a FIFA márkanevével fémjelzett sportjátékokra), a Diablo feltámasztásával a nosztalgiafaktor is megerősödött, a Last of Us típusú történetmesélés pedig extra narratív elemekkel gazdagította az addig talán monotonabbnak tartott játékmenetet.
Természetesen a népszerűség egyik következményeként a játékok maguk kiléptek az eredeti hardverből, és képregények, jobb esetben filmek, sorozatok formájában folytatják hódító útjukat. Ez nem véletlen, hiszen sok ismert cím főszereplője pontosan egy mozivászonra kívánkozó figura (gondoljunk csak az aranyat hajkurászó, hercegnőt megmentő Mario-ra). Ezek mellett helyük van a sokkal kevesebbeket érdeklő, de innovatívabb indie játékoknak is.
De pontosan mitől lesz egy játék sikeres, honnan indult és merre tart a játékfejlesztés? Milyen videojátékok várhatnak ránk a jövőben?
Ezt az izgalmas kérdést járják körül az IT Akták vendégei a most következő négy részes beszélgetésben. A műsor szakértői ezúttal Szabó Ákos, a ZEN Stúdió projektmenedzsere, Beregi Tamás, író, játéktörténész, valamint Odri Kornél, a SERCO Informatika Zrt. szolgáltatási igazgatója. A műsorvezető Kánai András, a Meraki Marketing B2B kreatív igazgatója.


 

 
The post A játék, ami hatalmas üzlet first appeared on 24.hu.

Related posts

Évtizedekig alábecsülhették a klímaváltozást a műholdak

MOCOHU

14. havi nyugdíjnak megfelelő pluszt jelentene, ha nem inflációkövető lenne a nyugdíjemelés

MOCOHU

Az orosz hadsereg korlátozza a közlekedést a Kercsi-szorosban

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This