14.1 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcsepreghy nándorlázár jánosMAGYARORSZÁGvitézy dávid

Lázár János helyettese szerint Vitézy Dávid hazudik

Elismerem Vitézy Dávid szakmaiságát és a vasút iránti elkötelezettségét. A szavahihetőségében sem kételkedtem. Mostanáig!
– mondta Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese az Indexnek, miután a minap Vitézy Dávid Facebook-bejegyézésben bírálta a tárca aktuális döntéseit, melyek értelmében számos – a budapestieknek és az agglomerációban élőknek korábban beígért – kiemelt fejlesztést leállít a kormány. Vitézy a többi közt azt írta, szerinte ez a döntés rávilágít „a magyar közlekedéspolitika érzelemvezérelt és kapkodó komolytalanságára”.
Csepreghy már szerdán bírálta Vitézyt, ekkor azt mondta: „Ha az államtitkársága idején feleannyit foglalkozott volna a jelennel, mint a távoli jövővel, most kevesebb bajunk lenne a vasútnál. Sajnos azonban többet költött látványtervekre és fantasztikus elképzelések kidolgozására, mint a pálya karbantartására, a meglévő járművek felújítására vagy a kapacitások és a menetrendi álmok egymáshoz illesztésére”.
Azt is megjegyezte, hogy „nem lehet valaki egyszerre a színpadon és a zsűriben is. Ő államtitkárként mégis ezt a mutatványt hajtotta végre. Amikor pedig a közös munkában tavaly ősszel szerepet szántunk neki, visszautasította, mert ő miniszter akart lenni. Kár személyes sértődöttség miatt az egyik legfontosabb közszolgáltatást támadni.”
Erre Vitézy úgy reagált, hogy „a legnagyobb többletkiadást éppen a kormánybiztosként Lázár János által felügyelt tram-train okozza a MÁV-nak, a legnagyobb, éves szinten akár 30 milliárd forintos bevételkiesést pedig a miniszter által lelkesen reklámozott vármegyebérletek bevezetése”. A hvg.hu-nak hozzátette, „Lázár miniszter úr soha nem kért fel semmilyen együttműködésre, így aztán olyan beszélgetés is legfeljebb a képzeletükben zajlott le, miszerint én más feladatot szerettem volna”.
Csütörtökön folytatódott az adok-kapok, Csepreghy most arról beszélt, hogy habár elismeri Vitézy szakmaiságát, „szavahihetőségében mostantól már kételkedik.
Eddig is sok ízléstelen, ezáltal a vasutasokkal szembeni tisztességtelen kritikája volt, de most hazudott is
– fogalmazott.  Szerinte tavaly novemberben Lázár János nevében, „komoly feladattal és felelősséggel bíró megbízását tolmácsolt neki”, Vitézy Dávid pedig gondolkodási időt kért, valamint azt, hogy a sajtót a felkérésről ne tájékoztassák. Csepreghy szerint
válasz nem érkezett, helyette a Facebookon jelentette be, hogy nem folytatja politikusi munkáját. Ott, ahol ezt követően nyilvánvaló sértettsége okán – ha már miniszter nem lehetett – a kívülálló szerepében sértegeti a közlekedéspolitika és a közlekedési cégek vezetőit és volt kollégáit. Nem mondott tehát igazat. Ez és sértettsége minden megszólalását hitelteleníti.The post Lázár János helyettese szerint Vitézy Dávid hazudik first appeared on 24.hu.

Related posts

Kiszenvedett győzelem Montenegró ellen

MOCOHU

A You harmadik évadában is bőven akadnak gyilkosságok

MOCOHU

Maradona fiának mondja magát, kihantolná a holttestet egy tinifiú

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This