7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
békés vármegyei főügyészségBelföldegyházgazdasági vezetőköltségvetési csalásletartóztatásMAGYARORSZÁG

Több egyházi intézményért felelős gazdasági vezető letartóztatását kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség

A Békés Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezte a letartóztatását annak a több egyházi intézményért felelős gazdasági vezetőnek, aki 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni.
A főügyészség közleményében azt írja, a megalapozott gyanú szerint a férfi az egyik egyház szociális és oktatási, nevelési tevékenységet folytató intézményeinél gazdasági vezetőként dolgozott. A férfi az adóbevallások benyújtásáért felelős személyként a 2015 februárjától 2022 januárjáig terjedő időszakban az illetékes adóhatóságoknál a foglalkoztatáshoz kapcsolódó kötelezettségek vonatkozásában valótlan tartalmú bevallásokat nyújtott be.
Az intézmények munkavállalói részére megállapított bruttó munkabérből a kifizetéskor a személyijövedelemadó-előleget és a járulékokat levonták, azonban a férfi a havi bevallási és befizetési kötelezettségeinek nem, illetve nem teljeskörűen tett eleget. A férfi az általa vezetett intézmények tekintetében a vizsgált időszakban az alapbevallásokat jellemzően nullás tartalommal vagy minimális foglalkoztatotti kör vonatkozásában teljesítette.
A férfi a gazdasági vezetése alatt álló intézmények vonatkozásában a valótlan tartalmú bevallások benyújtásával összesen közel 14 milliárd forint bruttó munkabér után mulasztotta el a közterheket bevallani és befizetni az adóhatóságnak, és ezzel 6,5 milliárd forint összegben okozott vagyoni hátrányt az állami költségvetésnek.
A férfit a Nemzeti Adó- és Vámihivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A cselekmény büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés.
A Békés Vármegyei Főügyészség azért kezdeményezte a férfi letartóztatását, mert a bűncselekmény tárgyi súlya, magas büntetési tétele miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet attól is, hogy a férfi szabadlábon a tanúk befolyásolásával, a bizonyítékok manipulálásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné.The post Több egyházi intézményért felelős gazdasági vezető letartóztatását kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség first appeared on 24.hu.

Related posts

Origo: a magyar hatóságok engedélyezték az orosz és az oxfordi vakcina alkalmazását

MOCOHU

Felégették a legnagyobb erdélyi iskolát

MOCOHU

ITM: a reptéri vasút tervben, a Budapest-Belgrád vonal már tervezés alatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This