15.6 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapesti vívó vkkardvívásMAGYARORSZÁGmárton annapusztai lizaSportszilágyi áronvívásvívó vk

Mindegyik éremből jutott egy magyar kardozónak a budapesti vívó-világkupán

Márton Anna arany-, Pusztai Liza pedig bronzérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti budapesti kard világkupa női versenyében, Szilágyi Áron pedig ezüstéremmel zárt a férfiaknál.

Az egyéniben világbajnoki harmadik helyezett, Európa-bajnoki ezüstérmes Márton útja során két másik magyarral, Battai Sugárral és Pusztali Lizával is vívott, az aranyért pedig a francia Cécilia Berderrel vívott. Párharcuk csak 5-5-ig volt szoros, onnantól Márton válasz nélkül adott hét tust, amelyből már nem volt visszaút az ellenfelének.

Illyés Tibor/MTI Pusztai Liza (b) és Márton Anna (j) örül, miután gyõztek a legjobb 4 közé jutásért folytatott küzdelmében

Szilágyi Áron a férfi mezőnyben remekelt, a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Kristóf kiejtésével kezdte, majd ssorrendben Benedikt Wagnert, Kim Kvje Hvanont, Iulian Teodosiunt és Szandro Bazadzét is legyőzte. A döntőben ellenfele a csapatban háromszoros, egyéniben egyszeres világbajnok Oh Szang Uk volt. Elképesztően szoros finálénak bizonyult, a két vívó 14-14-nél úgy lépett pástra, hogy a következő tus dönt, Szilágyi akcióját azonban Oh olvasta és egy közbeszúrással megnyerte az aranyérmet. Szilágyinak így az ezüstéremmel kellett beérnie.

The post Mindegyik éremből jutott egy magyar kardozónak a budapesti vívó-világkupán first appeared on 24.hu.

Related posts

Keresztény misszionáriusokat raboltak el Haitin, 17 millió dollárt követelnek értük

MOCOHU

Letartóztatták az amerikai férfit, aki az önvezető Teslája hátsó ülésén furikázott

MOCOHU

Csak hárman dobtak jobbat Halász Bencénél az atlétikai vébén

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This