14.7 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
epfrakcióMAGYARORSZÁGmatteo salviniNagyvilágorbán viktor

Salvini “udvarol” Orbánnak az olasz sajtó szerint

Az olasz jobboldal pártjai, a Matteo Salvini vezette Liga és a Giorgia Meloni által vezetett Olasz Testvérek is szívesen venné a Fidesz képviselőcsoportjával közös európai parlamenti formáció létrehozását – írja az MTI.

A La Stampa elemzése szerint Matteo Salvini közös európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportot akar létrehozni a magyar és a lengyel párttal is. A Liga jelenleg a 2019-ben alakult Identitás és Demokrácia pártcsalád tagja, amelyhez többek között a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN)tartozik.

Készen áll az együttműködésre a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) is, mely a 2009-ben született Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoporthoz tartozik. Az ECR elnökévé tavaly szeptemberben Giorgia Melonit választották meg, és a pártcsoport tagja a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) is.

Az olasz sajtóban a találgatást Orbán Viktor pénteki kijelentése indította el. A kormányfő úgy nyilatkozott, hogy új európai jobboldal felépítésében gondolkodik, miután a Fidesz képviselői távoztak az Európai Néppártból (EPP). Orbán Viktor a Matteo Salvini vezette Ligával és a lengyel miniszterelnök Mateusz Morawiecki vezette Jog és Igazságosság (PiS) párttal való kapcsolatokat emelte ki.

Az Il Foglio politikai napilap elemzése szerint a jelenleg pártcsalád nélküli Orbánnak, illetve a Fidesznek Salvini és Meloni is “udvarol”. Az újság mégis úgy vélte, hogy Orbán Viktor saját frakcióban gondolkodik, mivel sem a Matteo Salvini képviselte Identitás és Demokrácia, sem a Giorgia Meloni vezette ECR nem bizonyul számára “kényelmesnek és befogadónak” – vélte az Il Foglio.

The post Salvini “udvarol” Orbánnak az olasz sajtó szerint first appeared on 24.hu.

Related posts

Véget ért a szegedi buli, összeszurkálta a férfit a fiatal nő

MOCOHU

Ő volt a leghírhedtebb inkvizítor

MOCOHU

Koronavírus: minden hatodik elhunyt középkorú volt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This