26.5 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGpekler zalánpéni istvánsidi péterSportsportlövészetsportlövősportlövő világkupasportlövő vk

Sidi Péter a sportlövőbotrányról: Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra

Nem keltette jó hírét a magyar sportlövészetnek az a balhé, amely az indiai világkupaversenyen robbant ki. Péni István és Pekler Zalán bejelentették, hogy nem hajlandóak kiállni Sidi Péter oldalán, mivel szabálytalannak tartották utóbbi puskáját.

Kapcsolódó
Nem álltak ki a döntőre a magyarok, mert a csapattagok összevesztek

Most az egész világ megtudta, milyen ellentét feszül a magyar sportlövők között.

A világ- és Európa-bajnok Sidi fegyverének végén ugyanis ott volt egy, a puska megtámasztására szolgáló bipod, ugyanakkor a dolog érdekessége, hogy Sidi azt nem rendeletésszerűen használja, hanem ellensúlyként, a megtámasztáshoz használt lábak rögzítve vannak, nem lehet őket lehajtani. Előbbit tiltja a szabályzat, utóbbit viszont nem, így Sidi Péter puskája elviekben szabályos lenne.

Úgy tudjuk, Péni kért egy állásfoglalást az ügyben a nemzetközi szövetség főbírójától, aki azt írta neki, hogy lövészet előtt és után engedélyezett a bipod használata, lövészet közben azonban nem lehet a fegyveren.

De közben megemlítette azt is, hogy Sidi csak ellensúlyként használja az eszközt.

Kapcsolódó
Péni István a sportlövőbotrányról: Egy csapatban előfordulhatnak súrlódások, nálunk sajnos ez évek óta jelen van

A szövetség szerint az indiai világkupán történt példátlan eset komoly presztízsveszteséget okozott a sportág számára.

Péniék már a selejtező után jelezték csapattársuknak, hogy ne használja a bipodot a döntőben, majd amikor meglátták, hogy ottmaradt a puskán, úgy döntöttek, nem állnak ki.

Döbbenetes, hogy két csapattag visszapakol az öltözőbe a döntős pályáról az aranymeccs előtt tíz perccel és semmibe veszi mindazt, amit elvárt tőlünk a nemzet, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) és az indiai szervezőbizottság, akik erőn felül teljesítenek a világjárvány idején is. (…) Willi Grill, az ISSF technikai igazgatója pénteken levelet küldött nekem és Péninek is, amiben kerek perec levezeti, hogy az én fegyverem szabályos, nincs mit taglalni rajta

– magyarázta Sidi a Nemzeti Sportnak.

Sidi hozzátette, úgy érzi, Péninek vesszőparipája lett, hogy a fegyverével foglalkozzon.

„Ő versenyző és nem bíró, szereptévedésben él. (…) 2019-ben ugyanebben a felállásban Eb-bronzérmet szereztünk ugyancsak ezzel a fegyverrel versenyezve. Sajnos Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra és magával rántotta Peklert, aki éppúgy áldozata lett ennek a sportszerűtlenségnek, mint én”.

The post Sidi Péter a sportlövőbotrányról: Péni sikeresen átültette az otthoni őrületét a nemzetközi porondra first appeared on 24.hu.

Related posts

Közel két tonna kokaint fogtak Kolumbia partjainál

MOCOHU

Ferenc pápa kórházba ment, meg fogják műteni

MOCOHU

Egyelőre keresztet vethetünk az óraátállítás eltörlésére

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This