15.2 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcovid-19karácsony gergelykoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekkoronavírus magyarországMAGYARORSZÁG

Karácsony: Kerüljék a tömeget és kérjék az oltást!

Kedden jelentette be Orbán Viktor, hogy miután 2,5 millió magyar megkapta legalább az első Covid-oltását, ezért szerdától – bizonyos intézkedések mellett – kinyithatnak az üzletek és újraindulhatnak a szolgáltatások.

A bejelentésre Karácsony Gergely is reagált a Facebookon. Mint írta:

Megértem azok megkönnyebbülését, akiknek így megmenekülhet az üzlete, a munkahelye. Megértem az igényt, hogy visszakapjunk valamit a szabadságunkból. Mégis arra kérek mindenkit, hogy értsék meg, az oltás, különösen az első oltás önmagában nem állítja meg a járványt.

A budapesti főpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon népességarányosan világviszonylatban is kiugróan magas a halálozások száma és „a kórházakban az emberi teljesítőképesség határán küzdenek a betegekért az orvosok, a rezidensek és az ápolók”.

Hozzátette, hogy a magyar kormány az első oltást megkapók számához igazítja „a korlátozások enyhítését”, ez azonban komoly felelősséget tesz minden állampolgár számára, mert a védőoltás hatása csak hetek múlva jelentkezik a járványadatokban.

Kérem, hogy legyenek óvatosak, tartsák be a jól ismert egészségügyi szabályokat! Kerüljék a tömeget! Viseljenek maszkot és mossák, fertőtlenítsék a kezüket! Ha bármilyen tünetet éreznek, kerüljék mások társaságát! Teszteljenek! És a legfontosabb: regisztráljanak, kérjék az oltást,

írta a Karácsony a bejegyzésben.

The post Karácsony: Kerüljék a tömeget és kérjék az oltást! first appeared on 24.hu.

Related posts

Napközben 24 fok lehet, estefelé több helyen az eső is elered

MOCOHU

Újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

MOCOHU

Több orosz támadást is visszavertek a Donyec-medencében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This