May 8, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ardenneki rémfranciaországMAGYARORSZÁGmichel fourniretNagyvilágsorozatgyilkos

Meghalt Michel Fourniret, az ardenneki rém

Meghalt a kétszeres életfogytiglani börtönre ítélt Michel Fourniret, Franciaország egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa – közölte hétfőn a francia ügyészség. A francia sajtóban ardenneki rém néven ismertté vált 79 éves bűnöző a börtönkórházban halt meg.

Fourniret-t 2008-ban ítélték el hét fiatal nő elleni nemi erőszak, illetve nemi erőszak kísérlete, valamint áldozatai meggyilkolása vádjával. A bűncselekményeket 1987 és 2001 között követte el. 2018-ban újabb gyilkosságban találták bűnösnek és súlyosbították ítéletét. Több másik, megoldatlan gyilkossági ügyben is nyomozást folytattak ellene, a nyomozók szerint ugyanis jóval több áldozata lehetett az eddig ismertnél.

A férfit 2003-ban fogták el, miután egy 13 éves lánynak sikerült megszöknie tőle egy kisbuszból és riasztotta a rendőröket. A sorozatgyilkos a perben olyan vadászhoz hasonlította önmagát, akinek mániája a szexuális kapcsolat fiatal, szűz lányokkal. A legtöbb gyilkosságot Franciaország és Belgium erdős, ardenneki térségében követte el, s innen ered ragadványneve is.

Fourniret társtettesség miatt elítélt volt felesége, Monique Olivier továbbra is rács mögött van. A francia rendőrség Olivier vallomása alapján az utóbbi hetekben ásatásokat kezdett az ardenneki régió Franciaországba nyúló részén Estelle Mouzin földi maradványainak felkutatására. Mouzin kilencévesen tűnt el 2003-ban. Fourniret 2020-ban ismerte be, hogy meggyilkolta a lányt.

A Le Parisien című francia lap úgy tudja, Fourniret Alzheimer-kórban szenvedett és szívproblémái is voltak, és az utóbbi időben mesterséges kómában tartották.

(MTI)

The post Meghalt Michel Fourniret, az ardenneki rém first appeared on 24.hu.

Related posts

OneOdio A70 fejhallgató tesztje – Az év meglepetés terméke (x)

MOCOHU

Kínosan érezte magát, miután felfedezte, hogy férje a házasságuk előtt milyennek értékelte

MOCOHU

Az ORFK körözési rendszerét hibáztatja az Idomsoft a gépjármű átírás országos leállása miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This