11.8 C
Budapest
May 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
akciójelenetfilmtvKultúraMAGYARORSZÁGmission impossibletom cruise

Tom Cruise-nak csak az utolsó pillanatban jött össze a Mission: Impossible kultikus akciójelenete

Vannak ikonikus jelenetek, amik beégnek a kollektív tudattalanba, biztosítva egy-egy film halhatatlanságát. A Mission: Impossible cím hallatán még a mai napig biztosan sokan kapásból rávágnák, hogy „Ja, az a cucc, amiben Tom Cruise beereszkedik egy ilyen kötélen a CIA-be adatokat lopni, és majdnem pofára esik.” Ez volt a 25 éve bemutatott első rész legemlékezetesebb akciójelenete, és bizonyára komoly része volt a film hatalmas sikerében, ami megalapozta a mai napig hömpölygő franchise-t. A kaszkadőrjeleneteit saját maga végző Tom Cruise most a jubileumi Blu-ray kiadás extráiban mesélte el, hogy nagyon nehezen jött össze ez a felvétel, különösen az a része, amikor véletlenül megcsúszik a rögzítőkötél és ő egy hajszállal a föld fölött egyensúlyozik.

Kezdtünk kifutni az időből, én meg minden alkalommal arcra estem, nem működött a dolog

– mondta a színész, aki végül angol font pénzérméket kért a stábtagoktól, azzal tömte meg cipőjét, hogy jobb legyen az egyensúlya. A filmet rendező Brian De Palma szólt neki, hogy utoljára próbálhatják meg a felvételt, utána lépniük kell a következőre.

„Meg tudom csinálni” – mondtam neki, aztán leereszekdtem, és nem billentem meg. „Úristen”, gondoltam, és csak tartottam magam, és tartottam magam, és tartottam magam. És izzadtam, és izzadtam és izzadtam. Ő pedig csak hagyta forogni a kamerát.

Cruise egy ponton rájött, hogy a szükséges jelenet már rég megvan, és De Palma csak szivatja a hallgatásával. A rendező aztán felnevetett, és leállította a felvételt.

The post Tom Cruise-nak csak az utolsó pillanatban jött össze a Mission: Impossible kultikus akciójelenete first appeared on 24.hu.

Related posts

Lépésszámlálója buktatta le, hogy nem aludni, hanem sztriptízklubba ment

MOCOHU

Magyarul is tud az utolsó élő nürnbergi főügyész, aki kezdőként vitte végig az SS-tábornokok perét

MOCOHU

Ezért válassz gabonapelyhet reggelire

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This