13.9 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
garancsi istvánGazdaságMAGYARORSZÁGmérlegmérleg 2021mobil adatmobil adat kftonline kasszaonline pénztárgép

A járvány ellenére óriási profitot termelt Orbán barátjának online kasszán nagyra nőtt cége

A járvány miatt visszaeső bolti forgalom alig érintette meg a szinte már minden szektorban kötelezővé tett online kasszákon nagyra nőtt Mobil Adat Kft.-t. Az online pénztárgépek 2013 óta összeköttetésben vannak az adóhatósággal, a Mobil Adat ennek a piacnak a főszereplője. Az adatforgalom hatósági díjas (a Pénzügyminisztérium minden évben felülvizsgálja a havi díjat, de eddig egyszer sem csökkentette), ami évről évre óriási nyereséghez juttatta a céget. A tavalyi év sem sikerült nekik rosszul, ez látszik a most benyújtott beszámolóból. Aki pedig ennek igazán örülhet, az Garancsi István, a leggazdagabb magyarok egyike, Orbán Viktor jó barátja, aki két másik cégen keresztül 90 százalékos tulajdonosa a Mobil Adat Kft.-nek.

Tavaly 2,6 milliárd forint forgalmat produkált a mindösszesen tíz főt foglalkoztató vállalat. Ez nem rekord, de egymás után a harmadik év, amikor az árbevétel eléri a 2,6 milliárd forintot.

Ehhez 723 millió forintnyi adózott profit társul – vagyis az árbevétel-arányos nyereség közel 28 százalékos, továbbra is kiugróan magas.

A cégből a tulajdonosok 705 millió forintot kivesznek osztalékként, ennek 90 százaléka kerül tehát Garancsihoz két másik cégen keresztül. Az egyik ilyen cég a Mobil Adat Holding Kft., a másik  pedig a Shoal Vagyonkezelő Kft. Mindkettő teljes egészében a székesfehérvári futballklub tulajdonosáé, aki arról is híres, hogy ő reptette a miniszterelnököt a csapat bulgáriai meccsére három éve.

A Mobil Adat Holding is szépen fialt tavaly, 408 millió forintos adózott profit csapódott le ott, ebből 290 millió forintot vesz ki osztalékként Garancsi. A Shoal Vagyonkezelőnél 152 millió forintos adózott nyereség jött össze, az mind eredménytartalékba kerül.

The post A járvány ellenére óriási profitot termelt Orbán barátjának online kasszán nagyra nőtt cége first appeared on 24.hu.

Related posts

Sztálin hátba támadta Lengyelországot

MOCOHU

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Tokióban, Thaiföldön és Malajziában

MOCOHU

A Momentum leragasztott konzultációs plakátokat, a Fidesz szerint Gyurcsány volt a megbízó

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This