17 C
Budapest
May 21, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec proxelanprosztatagyulladás

Már az asszony sem tud aludni, annyit járok WC-re

Péter valamivel több mint egy éve vette észre, hogy a megszokottnál sűrűbben kell mosdóba járnia, a pisilés időnként fájdalommal is járt, de ennek eleinte nem tulajdonított túl nagy jelentőséget. Teltek-múltak a hónapok, és a helyzet kezdett súlyosbodni: olyannyira, hogy Péternek már éjszaka is fel kellett kelnie, hogy kimenjen a WC-re. Végül már olyan sokszor járt ki éjjelente, hogy emiatt a felesége sem tudott aludni.

Péter végül elment orvoshoz, aki krónikus nem bakteriális prosztatagyulladást diagnosztizált nála. A betegség egyik legfőbb jellemzője, hogy csak lassan rosszabbodik, ezért a legtöbb férfi nem is érzi úgy, hogy sürgősen orvoshoz kellene fordulnia. Pedig minél előbb teszi meg, annál hamarabb lehetne elkezdeni az okok felderítését és a tünetek enyhítését.

A krónikus, nem bakteriális prosztatagyulladás jellemzően az 50 év alatti férfiak körében jelentkezik, és sokszor az érintettek nem is tudják megnevezni a konkrét problémájukat. A folytonos vizelési inger mellett jelentkezhet alhasi diszkomfortérzet, valamint a nemi szervekbe kisugárzó fájdalom. Az orgazmus fájdalmas lehet és súlyos esetekben merevedési zavar is előfordulhat.

A krónikus gyulladás hátterében legtöbbször nem mutatható ki sem baktérium, sem más kórokozó, de a tüneteket provokáló vagy felerősítő tényezők felderítése gyakran nem kevés időt és türelmet igényel mind a pácienstől, mind az orvosától.

Péternél a vizelési gondok jelentették a legnagyobb bajt, ami már szégyenérzetet is okozott nála. A nyilvános WC-kben rendkívül kellemetlenül érezte magát, ha mások is láthatták, amikor csak kicsi és vékony sugárban jött a vizelet. Ezen kívül lelkiismeret-furdalása is volt, amiért a felesége sem tudott tőle pihenni éjszakánként.

A betegség kezelése hosszas és meglehetősen összetett folyamat, de Péter mostanra már annyival jobban van, hogy ő és a párja is zavartalanabbul tud aludni.

A nem bakteriális prosztatagyulladásra az antibiotikumok önmagukban nem nyújtanak megfelelő segítséget, így a beteg általában gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót is kap, amit nem egyszer hosszabb ideig kell szednie. Nem javasolt a betegségben szenvedők számára az alkohol és az erős fűszerek fogyasztása sem. A kerékpározás, illetve a túlzott erőkifejtés pedig szigorúan tilos.

Péter számára az áttörést kiegészítő terápiáként egy gyógynövényi készítmény hozta meg, melynek széles választéka áll rendelkezésre a patikákban. Ide tartoznak a rozspollen-kivonatok valamint a prosztatagyulladásban és prosztata-megnagyobbodás esetén is rendkívül kedvelt tökmag különböző feldolgozási formái, leginkább a tökmagolajat tartalmazó termékek is.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt helyi hatású készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a legtöbb hazai a patikában, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Már az asszony sem tud aludni, annyit járok WC-re first appeared on 24.hu.

Related posts

Két lezárt kínai nagyvárosban majdnem húszmillió embert teszteltek, 384 fertőzöttet találtak

MOCOHU

Hét évre enyhítették az utcabeli kislányokat szexre kényszerítő fiatal büntetését

MOCOHU

Kína és Amerika is ugyanúgy kezelte a járványt: hazugsággal

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This