18.5 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldhitlerMAGYARORSZÁGmolinóönkényuralmi jelképszolnokvádemelés

Bíróság elé állítják azt a két fiatalt, akik horogkeresztes molinóval emlékeztek Hitler születésnapjára

Önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 23 éves és egy 19 éves férfi ellen. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata szerint a szélsőséges eszméket valló fiatalok április 18-án délután Szolnokon a Tiszavirág híd korlátjához rögzítettek egy általuk készített, 200-szor 180 centiméteres molinót azzal a céllal, hogy megemlékezzenek Adolf Hitler születésnapjáról.

A molinón a “Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!” felirat, valamint egy horogkereszt részlete volt látható. A molinót néhány óra múlva egy ismeretlen személy eltávolította a hídról.

A két férfi két nappal később, április 20-án este a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy másik molinót függesztett ki, amelyen “Az élet nem nem bocsátja meg a gyengeséget” felirat mellett szintén egy horogkereszt részlete volt látható. A kihelyezés után tűnt fel nekik, hogy tévedésből kétszer írták a “nem” szót, ezért hazaindultak festékszóróért.

Az aluljárótól nem messze a rendőrök intézkedés alá vonták a két férfit, akik közül az egyik SS-jelvényeket viselt a ruházatán. A rendőrség még aznap este eltávolította a molinót.

The post Bíróság elé állítják azt a két fiatalt, akik horogkeresztes molinóval emlékeztek Hitler születésnapjára first appeared on 24.hu.

Related posts

Kivonulhat az OTP Romániából

MOCOHU

Tragikus balesetben meghalt Szerbia lisszaboni nagykövete

MOCOHU

190 milliót nyertek bölcsődére, ám építkezés helyett csak gaz és rozsda van a helyszínen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This