18.1 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldkarácsony gergelykérdéskormányMAGYARORSZÁGnemzeti választási irodanépszavazásorbán viktor

Népszavazás: előnybe került Orbánék kérdéssora Karácsonyéhoz képest

Arról ír a Népszava, hogy már pénteken délelőtt határoz a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a kormány egy hete, július 21- én benyújtott, gyermekvédelminek titulált országos népszavazási kezdeményezésének öt kérdéséről.

Ugyanakkor július 30-án 11 órától azonban nemcsak a kormány beadványairól tárgyal a testület, hanem további hét, korábban benyújtott kezdeményezés sorsáról is döntést hoz, ugyanakkor ezek között nem találni Karácsony Gergely beadványait.

Ennek okát a napilap meg is kérdezte.

Azt a választ kapták, hogy a kormány kérdései azért kerültek előnybe, mert Karácsony Gergely magánemberként adta be kérdéseit, és ilyenkor a benyújtást követően „öt napon belül formai vizsgálatnak veti alá a beadványt. Ennek keretében ellenőrzik a kezdeményező személyes adatait, megvizsgálják azt is, valós személyek írták-e alá támogatóként a benyújtott dokumentumot. Azt is megnézik, hogy nincsenek-e már beadva azonos tartalmú kérdések, s hogy azok megfogalmazása nem ütközik-e alkotmányos alapelvekkel.”

A Karácsony Gergely által benyújtott kérdések esetében az NVI nevesített vizsgálata” július 26-án, hétfőn zárult le, vagyis annyi már biztos, hogy az ő öt kérdése is a Nemzeti Választási Bizottság elé kerül, csak nem tudni mikor. Ezzel kapcsolatban azt is írja még a Népszava, hogy mivel az NVB elnökének a benyújtástól számított 60 napon belül kell csak összehívni a testületet, az is elképzelhető, hogy csak szeptember közepén (szeptember 17-én) döntenek Karácsony kérdéseinek sorsáról.

A kormány kérdéseiről itt, Karácsony beadványáról itt olvashat bővebben.

The post Népszavazás: előnybe került Orbánék kérdéssora Karácsonyéhoz képest first appeared on 24.hu.

Related posts

Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki keddre

MOCOHU

Meghalt Siklósi Örs, az AWS frontembere

MOCOHU

Leszedetnék a szivárványos zászlót egy fővárosi ablakból, mert az állítólag zavarja a lakók nyugalmat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This