23 C
Budapest
April 30, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aljakszandr luksenkabelaruszeuropolifehéroroszoszáglitvániaMAGYARORSZÁGmigrációNagyvilág

Motivációs pénzt fizetnek a litvánok az országukat elhagyó migránsoknak

A fehérorosz határon át illegálisan Litvániába érkezett ázsiai és afrikai bevándorlók 300 euró „motivációs pénzt” kapnak a litván hatóságoktól, amennyiben hajlandók hazatérni országaikba, közölte szombaton az LRT közszolgálati rádióban Evelina Gudzinskaité, a migráció ügyeivel foglalkozó belügyminisztériumi főosztály igazgatója.

Gudzinskaité elmondta azt is, az illegális határátlépők csak egy ízben élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha az illető személy később újra visszatér Litvániába, nem tarthat igényt újabb segélyre.

A Vilnius által ajánlott összeg egyébként lényegesen kevesebb, mint amit a bevándorlók az embercsempészeknek fizetnek. Sajtójelentések szerint egy ilyen utazás sok iraki számára 10 ezer euróba, vagy még ennél is többe kerül.

Az év eleje óta a litván hatóságok több mint 4 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel a fehérorosz-litván határon. Ez ötvenszer több, mint a 2020-as egész évi szám. A megnövekedett érdeklődést a fehérorosz diktátor, Aljakszandr Lukasenka idézte elő, aki még május végén figyelmeztetett, hogy országa odáig gátat képezett az illegális bevándorlók útjában a szomszéd országok felé, de tekintettel a Nyugat politikai nyomásgyakorlására elgondolkodhat azon, hogy érdemes-e ezt a gyakorlatot folytatnia.

(MTI)

The post Motivációs pénzt fizetnek a litvánok az országukat elhagyó migránsoknak first appeared on 24.hu.

Related posts

Így ellenőrizheti, elég-e a gépe a Windows 11-hez

MOCOHU

Milák országos csúcsot repesztett, majd azt is megdöntötte, de Cseh László búcsúúszása vitt mindent

MOCOHU

Huszonhat ember vallotta magát bűnösnek a Capitolium ostorma ügyében

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This