21.8 C
Budapest
May 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcivilzugló egyesületfeljelentéshadházy ákosMAGYARORSZÁGmkkpmomentummszptóth csabaxiv. kerületzugló

„Felhívjuk a polgármester figyelmét, hogy az ellenzéki összefogás jelszava mögé bújva nem lehet bármit megtenni”

Kedden megírtuk, hogy Zugló MSZP-s polgármestere, Tóth Csaba megfenyegette Hadházy Ákost, hogy feljelenti, amennyiben szerdáig nem érkezik tőle bocsánatkérés. A szocialista politikus nemtetszését az váltotta ki, hogy Hadházy egy ingatlanügyet szellőztetett meg a Facebook-oldalán, egészen pontosan azt, hogy Tiborcz István korábbi üzlettársának tervez áron alul eladni a zuglói önkormányzat egy 6300 négyzetméteres telket az Egressy út és az Angol utca sarkán.

Hadházy azt is kifogásolta, hogy a kerület 2018-ban már meghirdette a telket, és most annál az összegnél 100 millióval kevesebbet kérnének érte, noha ezt nem indokolja sem a kerületi ingatlanárak változása, sem a jogszabályi környezet.

Hadházy Ákos később jelezte, áll a feljelentés elébe, szerdán pedig több ellenzéki párt és szervezet is a támogatásáról biztosította a független politikust. A Momentum, a Civilzugló Egyesület és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt zuglói delegációja adott ki közös közleményt, amelyben kiállnak Hadházy mellett, kiemelve, hogy megdöbbenve olvasták a polgármester feljelentéssel fenyegető közleményét, melyet az önkormányzat nevében szignált.

Az Egressy út és Angol utca sarkán található telek eladását – jelenlegi formájában – ellenzik a Momentum, a Civilzugló Egyesület, a Kétfarkú Kutyapárt, illetve a Demokratikus Koalíció képviselői is. Tehát a testület jelentős része ellene van, ezért arra kérjük a polgármestert, hogy az önkormányzat nevében ne vádaskodjon

– áll a közleményben, ahogy az is, hogy a környékbeli lakosok is ellenzik a telek beépítését, több mint 1000 tiltakozó aláírást gyűjtöttek már, mivel a területre közparkot szeretnének, nem társasházat.

Felhívjuk a polgármester figyelmét arra is, hogy az ellenzéki összefogás jelszava mögé bújva nem lehet bármit megtenni. Az ellenzék csak akkor tudja leváltani a Fideszt, ha megőrzi morális fölényét, és azokon a helyeken, ahol döntéshozó pozícióban van, nem követi el ugyanazokat a hibákat

– zárul a kiálltvány.

Az ingatlan adásvételének ügyét egyébként kedden tárgyalta volna a zuglói képviselő-testület rendkívüli ülés keretében, ám azt nem lehetett megtartani, mert 21 képviselőből csak 7-en voltak jelen, így határozatképzelen volt. Az ülésen sem az MSZP, sem a Párbeszéd képviselői nem jelentek meg.

The post „Felhívjuk a polgármester figyelmét, hogy az ellenzéki összefogás jelszava mögé bújva nem lehet bármit megtenni” first appeared on 24.hu.

Related posts

Már látszik az oltási appban, melyik vakcinát kaptuk

MOCOHU

Éhínséget okozott Madagaszkáron a klímaváltozás

MOCOHU

Felfüggesztettet kértek egy nőre, mert megfenyegette és le akarta fizetni a bírósági tanúkat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This