16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldkorrupcióMAGYARORSZÁGmarbellaorbán ráhelspanyolországszállodatiborcz istván

Elítélt sikkasztó szállodáját szerezte meg Tiborcz cége

Különös hír volt szeptember 24-én, hogy a magyar kormányfő lánya és veje, Orbán Ráhel és Tiborcz István családostul a spanyolországi Marbellába költöznek. A hivatalos magyarázat szerint a Tiborcz érdekeltségébe tartozó cég, a BDPST Group egy murciai szállodát vett meg, valamint további terjeszkedésre készül az Ibériai-félszigeten.

Kapcsolódó
Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Ráhel és Tiborcz István

A bulvárlap szerint a család Marbellán telepedett le.

A HVG most utánajárt, pontosan mi is a háttere a 84 szobás, 9,3 millió euróért megvett hotelnek. Juan Antonio Rocáé volt a hotel, aki évekig Marbella városi tanácsának várostervezési menedzsere volt, magyarul mindenféle építkezést kontrollált, sőt kenőpénzeket is elfogadott. Rocára aztán egy nagy művelet keretében lecsapott a spanyol igazságszolgáltatás,

és sikkasztásért, pénzmosásért és vesztegetésért 50 év börtönre, valamint 233 millió eurós (80 milliárd forintnál is több) vagyonelkobzásra ítélték.

Ennek folyamán került a szálloda az államhoz, ami a BDPST-nek adta el. A lap arról ír, jó üzlet köttethetett, hisz lementek az ingatlanárak Spanyolországban a járvány miatt. Tiborczék valóban terveznek még befektetéseket az országban. Arról is ír a lap, hogy Marbellát megkedvelte a NER, az éttermes Zsidai Roynak is van már három vendéglője a városban. Marbella zűrös múltjáról és jelenéről korábbi cikkünkben írtunk.

Kapcsolódó
„Ha valamivel próbálkozol, megölünk” – így élnek a marokkói hasiskirályok, nápolyi bérgyilkosok, albán verőemberek a turistaparadicsomban

Egy andalúziai tengerparti üdülőhely vált a nemzetközi drogmaffia központjává. Ez a Marbella nem az utazási irodák brosúráiból ismert Marbella.

(Kiemelt képünkön öltönyben, bilincsben látható Roca.)

The post Elítélt sikkasztó szállodáját szerezte meg Tiborcz cége first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghalt Antall Józsefné

MOCOHU

Macron szerint Törökország és Oroszország pénzeli a franciák elleni szítást Afrikában

MOCOHU

ValóVilág: Merci és Renátó a fejükre húztak egy-egy óvszert és megnézték, ki tudja nagyobbra felfújni

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This