15.6 C
Budapest
May 12, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
benjamin fosterbírságesküvőMAGYARORSZÁGmentőexpedícióparti őrségperry phillipsSzórakozásvészjelzésvészjelző rakéta

Vészjelzéssel ünnepelték a nászt, költséges expedíciót indítottak a keresésükre fölöslegesen

A 31 éves Perry Phillips és a 33 éves Benjamin Foster 2020 június 6-án egy barátjuk óceánparti esküvőjén voltak, amikor úgy döntöttek, meglepik a násznépet, és csónakba szálltak, hogy a vízből három vészjelző rakétát is kilőjenek az esemény tiszteletére.

A bulisnak tűnő ötlet azonban váratlan fordulatot vett:

a rakéták kilövését a lagzi vendégei ugyanis komolyan vették – ahogy a bejelentésük alapján a hatóságok is –, és helikopterekkel megtámogatott keresőexpedíciót indítottak, aminek a költségei végül több mint 100 ezer dollárra, azaz mai árfolyamon majdnem 31 millió forintra rúgtak.

Az ötlet először annyira jónak tűnt a két férfi szemében, hogy mindketten élőben közvetítették a kilövéseket, azonban a szövetségi ügyészség egészen másképp értékelte az esküvőn történeteket. Phillipset és Fostert beperelte a szövetségi kormány, mert „tudatosan és szándékosan hamis vészjelzést közöltek a parti őrséggel”.

Az ügy lezárásaként fejenként 5 ezer dollár (1,5 millió forint) megfizetésére kötelezték őket – amit a New York Post beszámolója alapján kedden el is fogadott a két renitens esküvői vendég.

The post Vészjelzéssel ünnepelték a nászt, költséges expedíciót indítottak a keresésükre fölöslegesen first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb szakmai csoport országos tesztelése kezdődik hétfőtől

MOCOHU

Két ellenzéki párt is pedofilellenes törvényt nyújt be az egyházon belüli bűncselekmények feltárására

MOCOHU

Belgiumban kivizsgálják, történt-e emberi mulasztás az áradásoknál

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This