15.5 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
jeanette ottesenkönyvkönyvbemutatóMAGYARORSZÁGmegfélemlítésönéletrajzSportszexuális zaklatás

Szexuális zaklatás, megfélemlítés, hűtlenség, orgia – botránykönyvben tálalt ki az úszóklasszis

A csütörtökön megjelenő könyv egyedülálló betekintést nyújt az úszás nyers és kemény világába, a medencében és az azon kívül zajló rivalizálásról, a mentális és fizikai hullámvölgyekről, az úszósportbeli jogsértésekről és visszaélésekről, az elsöprő sikerről, az euforikus boldogságról, valamint a végső kudarcról.

Az ajánló szerint Ottesen őszintén mesél arról, hogyan tévedt el az úszósportban, a szerelemben és az életben, valamint arról, miként talált kiutat a pusztaságból, miközben karrierje nagy részében utálta az úszást.

Ez nem csupán életrajz, ez egy emberi mese arról, hogyan lett a bizonytalan, kétkedő lányból egy erős, független nő és feminista példakép.

Megfélemlítette saját úszótársát

A dán sajtó egyre másra csemegézik a műből, és sikerült olyan pikáns dolgokat kiragadni, amelyek biztossá teszik, hogy az olvasók elkapkodják majd a könyvet.

A TV2 Sport által közzétett részletben Ottesen bocsánatot kért korábbi úszótársától, Lotte Friistől, amiért hosszú évekig részt vett a válogatott csapattársa megfélemlítésében. Amiatt, hogy nem mondott nemet, hanem ő is mulatott, amikor mások kinevették Friist.

„Különösen a srácok voltak szemtelenek, és Lottét szemtől szemben, de a háta mögött is gúnyolták, hogy úszik, milyen ruhákat vagy úszószemüveget visel, hogy nagy a feneke és kövér” – írta.

„Lotte klasszikus áldozata a zaklatásnak, de mindent elenged, így végül olyanná válik, akin automatikusan nevetsz. Ennek nem szabadna így lennie, és nem jó kimondani, de sajnos így van. Lotte különleges típus, aki sokszor akaratlanul is vicces dolgokat csinál: az a típus, aki minden alkalommal fecseg, amikor belép az uszodába. Olyan ostoba és értelmetlen dolog, hogy azért gúnyolódtunk rajta, mert nem olyan, mint mindenki más. Később megtanultam szeretni a kissé vicces életmódját, de mindig azon kaptam magam, hogy nevetek rajta” – írta.

Tobias SCHWARZ / AFP

2012 tavaszán egy spanyolországi, Sierra Nevada-i edzőtáborban telt be a pohár Friisnél, és a folyamatos rossz bánásmód miatt Paulus Wildeboer edzőnek megnyílt.

„Mindannyiunkat behívtak egy rendkívüli ülésre, ahol azt mondták, hogy a történtek nincsenek rendben, és azonnal le kell állítani a bántalmazást. Néhány fiúnak bocsánatot kellett kérnie. A helyzet annyiban javult, hogy az ugratás köre kisebb lett” – olvasható a könyvben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jeanette Ottesen (@jeanetteottesens) által megosztott bejegyzés

Gyáván viselkedett

Ottesen bevallotta, akkor fel kellett volna állnia és bocsánatot kérnie, de nem tette meg.

„Nem azért, mert zaklatom, hanem mert nevetek minden viccen, amit a többiek kitalálnak. Ott állok, hallgatom, látom és csak nevetek. Részese vagyok, mert nem szólalok meg, ami engem is zaklatóvá tesz. Ez gyáva viselkedés.”

Ottesen nem emlékszik arra, hogy személyesen bocsánatot kért volna valaha, de azt írja a könyvben, hogy most teljes szívéből ezt szeretné tenni, amiért részese volt a zaklatásoknak.

Még 2012-ben, a londoni olimpia után olyan pletykák terjedtek, hogy a két úszó nem kedveli egymást, de akkor ezt mindketten tagadták. „Mindenki tudja, hogy nem vagyunk kebelbarátok, de nem gyűlöljük egymást. Kollégák vagyunk, együtt edzünk, megférünk egymással” – nyilatkozta Ottesen kilenc éve.

Ottesen jelenleg egy zaklatásellenes szervezet nagykövete, Friis ezt nagyra tartja. A Politikennek nyilatkozva azonban azt mondta, nem tetszik neki, hogy a megtörtént esetekről ilyen részletesen beszámolt korábbi válogatott társa.

Friis nem érti, miért kellenek a szaftos részletek

Friis azt mondta, nagyon sajnálja, hogy a zaklatás története nem általánosságban került elő, és konkrétan megnevezte őt a riválisa.

„Engem nagyon zavar, mert ez a történet örökre az interneten lesz, így a leendő gyermekeim és mindenki olvasni fog arról, hogy megfélemlítés áldozata voltam” – nyilatkozta a szintén világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Friis, akit 2019-ben beválasztottak a dán Sporthírességek Csarnokába.

Elárulta, hogy a múlt héten Ottesen felhívta és elmondta, a könyvben megemlíti mindezt, és bocsánatot kér, de azt elfelejtette hozzátenni, hogy ez ennyire részletes és szaftos lesz.

Nem értem, miért kell elmesélni a történetemet anélkül, hogy hozzájárultam volna

– tette hozzá, de nem kommentálta a konkrét eseteket.

Edzője meg akarta csókolni

Ottesen szerint számos példa akadt arra is, hogy valamilyen intim kapcsolat alakult ki az edző és a versenyzője között. „Ezt magam is tapasztaltam” – írta a hatodik fejezetben.

„Ez egy edzőtáborban történt, ahol egy napon behívtak az edző szobájába. Megfogta az arcom, és megpróbált szájon csókolni. A másodperc töredéke alatt elfordítottam a fejem, hogy a csókja az arcomra kerüljön. Elmenekültem a szobájából az enyémbe, becsuktam az ajtót, és az ágyra vetettem magam” – írta anélkül, hogy megnevezte volna a zaklatóját.

Az eset megdöbbentette és önmagát hibáztatta érte, ezért úgy döntött, hogy megtartja magának.

A Dán Úszó Szövetség igazgatója, Merete Riisager szerint ennek nem lett volna szabad megtörténnie.

„Amennyiben egy edző megpróbálta megcsókolni Jeanette-et, akkor egyértelmű, hogy átlépte a határt. Az edzőknek szakmai kapcsolataik vannak az úszókkal, és ehhez ragaszkodni kell” – mondta a dán TV2-nek.

13 évesen veszítette el szüzességét

De Ottesen nem kímélte társait, a családját és önmagát sem a könyvben, amelyben írt saját és apja hűtlenségéről is.

„Az első barátommal hetedikes koromban ismerkedtem meg, én 13 éves voltam, ő 16. Egyik este elmentünk egy mozgássérült vécére, szexelnünk kellett. Benne voltam, nagyon vártam, de a boldogság rövid ideig tartott. Amint kimentünk a vécéből, azt mondta, az iskolában pedofilnak fogják nevezni, ezért nem lehetünk szerelmesek. Ennyi volt, én pedig megnémultam” – írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jeanette Ottesen (@jeanetteottesens) által megosztott bejegyzés

11 évvel később már egy templom kapujában állt aggodalmasan, hiszen egy igazi hercegnői esküvőn kellett igent mondania vőlegényének, Bobby William Gray-nek. De erősen kételkedett a házasságban, hiszen tudta, hogy nem csupán Bobby lépett félre, neki is volt kalandja egy jól csókoló svéddel.

„Amikor felmegyek a templomba, rohadtul biztosnak kell lennem abban, hogy ez a helyes, és várom, hogy életem végéig együtt élhessek ezzel a férfival. De én nem vagyok ilyen. Egyáltalán nem. Ráadásul apám egy hatalmas hazugsággal vezetett fel a lépcsőn, amikor elárulta, jelenleg viszonya van egy másik nővel” – írta.

A rossz előérzete nem volt véletlen, Jeanette és Bobby 2014-ben elvált, az úszónő azt írta, azóta szinte sohasem gondolt rá.

Pletykák Mikkel Hansennel

A bulvárlapok négyévente előszeretettel írnak arról, hogy az olimpia nem csupán a dicsőségről és a fantasztikus hangulatról, hanem a vad bulikról és orgiákról is szól.

Előbbire jó példa volt a 2004-es athéni örömünnep, amikor az olimpiai bajnok dán női kézilabdacsapat majd megőrülve körbetáncolta Jan Pytlick szövetségi kapitányt, a Zorba-őrjöngésből pedig az akkor 16 éves Ottesen is kivette a részét (három számban indult abban az évben).

A 2012-es londoni játékokkal kapcsolatban azt írta, felröppent a pletyka, hogy viszonya van a kézilabdázó Mikkel Hansennel.

„Valaki nyilvánvalóan látott engem kijönni a szobájából” – írta.

The post Szexuális zaklatás, megfélemlítés, hűtlenség, orgia – botránykönyvben tálalt ki az úszóklasszis first appeared on 24.hu.

Related posts

Van még hova eladósodnia a magyar lakosságnak

MOCOHU

Gáspár Evelin: A szelfizés mögött részemről a magamutogatás áll, de én legalább ezt felvállalom

MOCOHU

Zavaros cégek Babis körül – cseh kifizetéseket állíthat le az EU

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This