23.3 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
csalásGazdaságkriptovalutaMAGYARORSZÁGnemzeti nyomozó iroda

53 millió forintos kárt okozott egy kriptovalutával trükköző férfi

Lezárta rendőrség azt a nyomozást, amelyet kriptovalutás csalással kapcsolatban indított – olvasható a Police.hu-n. A beszámoló szerint egy kriptovaluta-tőzsde üzemeltetője 2021. március 26-án tett feljelentést, mert gyanús tranzakciót észlelt, ennek nyomán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kibernyomozói eljárást indítottak és több bűnös üzelmet is felfedtek.

Mint kiderült, a sorozat 2021. március 16-án kezdődött, amikor a 27 éves Sz. Norbert Attila mobiltelefonjával belépett a tőzsde felületére, majd egy rendszerhibát kihasználva a tárcáján lévő kriptovaluta tizenhatszorosának megfelelő összeget állított elő. Az így megszerzett kriptovalutát három nappal később átutalta a másik számlájára, majd értékesítette.

Miután az értékesítés sikeres volt, elhatározta, hogy további kriptovalutát vásárol, majd az általa észlelt rendszerhibát kihasználva kriptovalutáját sokszorosítja, majd értékesíti. Március 20-án ismét belépett a rendszerbe, majd a frissen vásárolt kriptovalutáját hasonló módon az 546-szorosára növelte.

A rendőrség tájékoztatása szerint mindezekkel Sz. Norbert Attila

a kriptovaluta nyilvántartására szolgáló információs rendszeren olyan műveleteket végzett, amikkel a rendszer működését befolyásolta, és ezzel jogosulatlanul, az egyenlege sokszorosának megfelelő mennyiségű olyan kriptovalutát hozott létre, melyek a közbenjárása nélkül nem jöhettek volna létre.

A 27 éves férfi ezzel a módszerrel 53 389 329 forint kárt okozott a kriptovaluta-tőzsde üzemeltetőjének.

A rendőrök a nyomozás eredményeként gyanúsítottként hallgatták ki a dunakeszi férfit, aki feltáró vallomást tett, a hatóság pedig az információs rendszer felhasználásával, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt elrendelt nyomozást lezárta, és az iratokat vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Járási Ügyészség részére megküldte.

The post 53 millió forintos kárt okozott egy kriptovalutával trükköző férfi first appeared on 24.hu.

Related posts

Kórházba került Bolsonaro

MOCOHU

Két rekordot is megdöntött új dalával Adele

MOCOHU

Hazatért, másnap le is tartóztatták a volt georgiai elnököt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This