20.6 C
Budapest
May 7, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbelügyminisztériumbudapesti regionális nyomozó ügyészségkósa lajosMAGYARORSZÁGpegasuspegasus-ügy

Ügyészség: Kósa Lajos nem mondott igazat a Pegasus-ügyben

Nem mondott igazat Kósa Lajos, amikor azt állította, hogy a Belügyminisztérium vásárolta a Pegasus-kémszoftvert, így így nem követett el bűncselekményt – derült ki abból a feljelentést elutasító határozatból, amelyet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség adott ki. A dokumentumot az egyik feljelentő, Tényi István juttatta el lapunkhoz.

A feljelentést még november elején tették minősített adattal való visszaélés, valamint hivatali visszaélés bűntette miatt azután, hogy a fideszes politikus az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülése után arról nyilatkozott újságíróknak, hogy a Belügyminisztérium vette azt a szoftvert, amellyel többek között újságírókat és közéleti személyiségeket figyeltek meg.

A feljelentés elutasításának indokolásából kiderül, az ügyészség hivatalos tudomással bír arról, hogy a Belügyminisztérium Pegasus néven nem vásárolt szoftvert. Mint írták, a fent említett bűncselekményt minősített adatra lehet elkövetni, „a feljelentés – a feljelentő feltételezésén túl – ugyanakkor nem tartalmaz olyan körülményre vonatkozó konkrét adatot, tényt, amely az általa kifogásoltak szerint azt támasztaná alá, hogy a feljelentéssel érintett személy minősített adatot tett volna jogosulatlan személyek részére hozzáférhetővé”.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő nyilatkozatában ugyanis konkrét adatnak az tekinthető, hogy igennel válaszolt arra a kérdésre, miszerint a Belügyminisztérium beszerzője volt a Pegasus-szoftvernek. Az, hogy a Belügyminisztérium megvásárolt a Pegasus-szoftvert – a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján – tényszerűen nem felel meg a valóságnak, így ez a valóságnak meg nem felelő adat nem minősülhet minősített adatnak, vagyis a nyilatkozat ezen részében a minősített adattal visszaélés bűncselekményének elkövetése kizárt,

írta az ügyészség.

The post Ügyészség: Kósa Lajos nem mondott igazat a Pegasus-ügyben first appeared on 24.hu.

Related posts

El Salvadorban hivatalos fizetőeszköz lett a bitcoin, 10 százalékot esett az árfolyam

MOCOHU

Zelenszkij tanácsadója szerint Ukrajna egyetlen centiméter területet sem fog átengedni Oroszországnak

MOCOHU

Csődbe ment egy lesifotósokra szakosodott fotóügynökség Meghan Markle pere miatt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This