13.9 C
Budapest
May 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afgán lányafganisztánMAGYARORSZÁGNagyvilágolaszországsarbat gula

Olaszországban telepedhet le „az afgán lány”

Olaszország befogadta „az afgán lány” néven elhíresült Sarbat Gulát – írja a Reuters az olasz miniszterelnök, Mario Draghi hivatalának közleménye alapján. Az olasz kormány azt követően lépett közbe, hogy Gula segítséget kért ahhoz, hogy elhagyhassa Afganisztánt, miután a tálibok augusztusban átvették a hatalmat. Hozzátették, Olaszország Gula kívül más afgán állampolgárokat is befogadott.

A National Geographic fotósa, Steve McCurry 1984-ben fotózta le az akkor 12 éves Gulát egy menekülttáborban az afgán-pakisztáni határon. Gula családja 1979-ben menekült Pakisztánba több ezer más afgán családdal együtt, amikor a szovjet csapatok megszállták Afganisztánt.

Haroon Sabawoon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP Sarbat Gula 2016-ban 

McCurry nem tudta a lány nevét, és hiába utazott vissza többször is a területre, nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem 2002-ben megtalálta, és újra képet készíthetett róla, a férje engedélyével.

2015-ben aztán a pakisztáni kormány elkezdte felkutatni azokat az afgán menekülteket, akik állítólag hamis papírokat használva szereztek pakisztáni állampolgárságot, és ekkor előkerült Gula neve is. McCurry közbenjárása ellenére 2016-ban a négy évvel korábban megözvegyült nőt Afganisztánba deportálták.

The post Olaszországban telepedhet le „az afgán lány” first appeared on 24.hu.

Related posts

Az Exatlon Hungary All Star kiesett játékosa szerint életében nem sírt annyit, mint a műsorban

MOCOHU

Folytatódnak a tüntetések Macron nyugdíjreformja ellen

MOCOHU

21 év után takarították le a narancssárga falakat, meglepődtek az eredményen

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This