17.5 C
Budapest
May 21, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
CégügyekequipmenthomeinsurancesÜZLETwork

Már vannak biztosítások az otthoni munkavégzés eszközeire is

A koronavírus-járvány miatti vészhelyzet alatt az otthon dolgozó munkavállaló lakásbiztosítási költségeit is átvállalhatja a munkáltató. Több biztosítónál már speciális home office biztosítások védik a céges laptopokat és egyéb berendezéseket.

Az átmeneti szabályozás a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére könnyíti meg a távmunkavégzést. Eszerint a munkáltató távmunkavégzés esetén költségtérítés formájában hozzájárulhat a munkavállaló kiadásaihoz,A HOZZÁJÁRULÁS MÉRTÉKE HAVONTA LEGFELJEBB A MINDENKORI MINIMÁLBÉR ÖSSZEGÉNEK 10 SZÁZALÉKA LEHET.

A magyar biztosítók közül kettő, az Union Biztosító és a Magyar Posta Biztosító kínál ilyen biztosítást. Emellett több más biztosítónál is van olyan módozat, amely tartalmaz fedezetet idegen vagyontárgyak biztosítására, az Aegon és a Signal Biztosító lakásbiztosításaiban nevesítve is vannak a fedezetvállalási körben a munkáltatótól hazavitt eszközök.

A BIZTOSÍTÁSI FEDEZET TŰZRE ÉS ELEMI KÁRRA, VALAMINT BETÖRÉSES LOPÁS ESETÉN ÉRVÉNYESÍTHETŐ.

Az Union Biztosító nemrég döntött úgy, hogy a lakásbiztosításainak szerződéses kockázati körét 2020. december 31. helyett meghosszabbítva, 2021. június 30-ig automatikusan és díjmentesen kibővíti a home office fedezettel.

A biztosítás azokra a munkáltatótól munkavégzés céljára kapott elektronikai és számítástechnikai eszközökre (mobiltelefon, laptop, számítógép, tablet, monitor stb.), valamint a személyes munkaállomás részét képező bútorokra (szék, asztal) terjed ki, amelyeket a biztosított a home office munkában a napi munkavégzéshez használ.

Baj bekövetkeztekor az Union (a tablet és a mobiltelefon kivételével) 50 ezer forintig térít töréskár esetén, a munkáltatónak történő kártérítési kötelezettség esetén 300 ezer forintig áll helyt, a szerződéses időszak alatt egy alkalommal, amennyiben a kár nem szándékos vagy súlyos gondatlanságból ered.

A Posta Biztosítónál kínált kiegészítő, tematikus csomag a nem saját tulajdonú eszközökre bekövetkezett elemi kárra fizet.

The post Már vannak biztosítások az otthoni munkavégzés eszközeire is appeared first on Symfalogic.News.

Related posts

Kettő helyett három évig lehetne szüneteltetni az egyéni vállalkozást egy törvényjavaslat alapján

MOCOHU

Kata-adó: vissza kell fizetni vagy nem?

MOCOHU

A Coronavirus Job Retention Scheme kiterjesztése

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This