14.7 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
koronavírusközépiskolalondonMAGYARORSZÁGnagy-britanniaNagyvilág

Londonban a középiskolások között terjed a leginkább a koronavírus, kötelező szűrés indul

Londonban és környékén tömeges koronavírus-szűrésnek vetik alá a középiskolás diákokat – jelentette be Matt Hancock. A brit egészségügyi miniszter elmondta, hogy a legutóbbi adatok alapján a 11-18 éves korosztályban terjed messze a leggyorsabban a fertőzés.

A szűrési program egyelőre London hét legfertőzöttebb kerületére, valamint két szomszédos megyére terjed ki, ezeken a területeken minden középiskolás diákot szűrésnek kell alávetni, akkor is, ha nincsenek koronavírus-fertőzésre utaló tüneteik. A kormány az iskolákat továbbra is nyitva akarja tartani.

A miniszter hangsúlyozta: Londonban és környékén a felnőttek körében stagnál a fertőzés terjedésének üteme, de az eddigi tapasztalatokból tudható, ha a fiatalok körében meredeken megugrik a koronavírus-fertőzések száma, azt a veszélyeztetettebb korosztályokban is a fertőzések számának emelkedése követheti.

A brit egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint az elmúlt egy hétben 113 651 új koronavírus-fertőzést mutattak ki az Egyesült Királyságban, 12,7 százalékkal többet, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban.

A kedden kezdődött országos oltási kampány immár 73 kórházban folyik, és két nap alatt több tízezren kapták meg a koronavírus-vakcinát. A jövő héttől az orvosi rendelőkben, karácsonyig az idősotthonokban is elkezdődik az oltások beadása. Ahogy egyre több vakcina válik hozzáférhetővé, a kormány stadionokban és konferenciaközpontokban is oltási központokat hoz létre, és a legtöbben ezeken a helyeken kapják majd meg a koronavírus-oltást.

Az Egyesült Királyságban jelenleg a Pfizer és a BioNTech vállalatok közösen kidolgozott vakcinájával folyik az oltás. Ebből az oltóanyagból a brit kormány eddig 40 millió dózist rendelt, és az egészségügyi minisztérium várakozása szerint a vakcinával decemberben több millió embert be lehet oltani. Elkezdték az AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű vakcinájának engedélyezési eljárását is, és a brit kormány reményei szerint karácsony előtt ez az oltóanyag szintén forgalomba kerül.

Related posts

Másfél év után nyitott újra a New York-i Metropolitan Opera

MOCOHU

Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger egy év után először találkoztak

MOCOHU

Összeomlott egy izraeli zsinagóga emelvénye, ketten meghaltak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This