17.4 C
Budapest
May 7, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
lampedusaMAGYARORSZÁGmenekültekNagyvilágtunézia

Menekülteket szállító csónak süllyedt el a Földközi-tengeren, legalább húszan meghaltak

Menekülteket szállító csónak süllyedt el Tunézia partjainál, legalább húszan meghaltak, amikor a Földközi-tengeren megpróbáltak az olaszországi Lampedusa szigetére eljutni – közölte csütörtökön egy helyi biztonsági tisztviselő.

Az MTI azt írja, a védelmi minisztérium közleménye szerint a tunéziai parti őrség és a helyi halászok a közép-tunéziai Sfax város partjainál öt embert mentettek ki a vízből. A területen húsz holttestre bukkantak, további, feltehetőleg húsz ember eltűnt.

A túlélők szerint az embercsempészek Olaszországba tartó csónakjában 40-50 ember lehetett. A menekültek többségében Afrika szubszaharai részéből érkeztek. A haditengerészet további túlélők után kutat a térségben.

Az utóbbi időben a tunéziai és a líbiai partvidék lett az Európába igyekvő afrikaiak fő kiindulópontja és gyűjtőhelye. Ezzel egy időben egyre több tunéziai is nekivág a tengernek, hogy meneküljön a gazdasági válság okozta sanyarú körülmények elől. Az embercsempészek csónakokon és egyéb lélekvesztőkön igyekeznek eljuttatni őket Olaszország partjaira.

(MTI)

Related posts

Sarkozy az első francia elnök, akit korrupció miatt ítéltek el, és még nincs vége a kálváriájának

MOCOHU

Hőségriasztást és országos zivatarfigyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

MOCOHU

Oroszok támadhatták meg a Republikánus Pártot

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This