15.8 C
Budapest
May 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
aljakszandr lukasenkafehéroroszoszágMAGYARORSZÁGminszkNagyvilág

Egy Mikulás-futás résztvevőit vitték el a rohamrendőrök Minszkben

Minszk több kerületében is tartottak tiltakozó megmozdulásokat szombaton, az egyik rendezvény néhány résztvevőjét őrizetbe vették.

A főváros egyik délkeleti kerületében Mikulás-futást tartottak, a résztvevők útközben csokoládét osztottak a gyermekeknek. A rendezvényen nem hangzottak el politikai jelszavak, zászlók sem voltak. Négy rendőrségi autóbusz érkezett a helyszínre és két, Mikulás-jelmezes futót őrizetbe vettek – jelentette a Nasa Niva hírportál alapján az MTI.

Közösségi portálokon videókat lehetett látni, amint a főváros Losica, Sabani és Urucsje kerületében fehér-vörös-fehér zászlók alatt vonultak ellenzéki tiltakozók menetelve, illetve láncba fejlődve.

A BelTA hírügynökség jelentése szerint Aljakszandr Lukasenka hívei autókkal vonultak állami jelképek alatt Egységes Fehéroroszország jelszóval a Mahiljev megyei Aszipovicsibe, ahol a település közelében a második világháborúban vívott ütközetre emlékeztek.

A fehérorosz ellenzék az augusztus 9-i, vitatott tisztaságú elnökválasztás óta tüntet, a hatodik mandátumára a hivatalos eredmény szerint 80,1 százalékkal megválasztott Lukasenka lemondását követelve.

Related posts

Holtan találtak egy férfit Náraiban

MOCOHU

Czutor Zoltán és Kilián Zsanett közös tetkót csináltatott

MOCOHU

Putyin nem tudja garantálni, hogy Navalnij élve kikerül a börtönből

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This