16.8 C
Budapest
September 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁG

Nyolc évet kértek az idős asszonyhoz háromszor is betörő férfire

Vádat emelt a Hevesi Járási Ügyészség azzal a büntetett előéletű 22 éves férfival szemben, aki tavaly szeptemberben háromszor is betört egy tarnabodi idős asszonyhoz két napon belül.

A fiatal tavaly szeptember közepén bemászott a 79 éves nő udvarára, mert a házból különböző dolgokat akart lopni. Amikor a nyitott ajtón át bement a lakóépületbe, szembe találkozott a nyugdíjassal, de nem jött zavarba, hanem azt mondta a meglepett asszonynak, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, majd erre hivatkozással rögtön kért is 15 ezer forintos.

Amikor a hölgy közölte, hogy nincs pénze, a férfi a hűtőszekrényhez lépett és abból önhatalmúlag kivett négy csomag hurkát, melyekkel távozott az ingatlanból. A kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó asszony képtelen volt arra, hogy megakadályozza a lopást.

Másnap hajnalban a fiatalember ismét megjelent a házban, ahová ez alkalommal a bejárati ajtó üvegét betörve behatolt be. Az idős nő felébredt a zajra, mire a tolvaj az előszobában felakasztott ruhák közé bújt, de onnan hamarosan előugrott, majd földre teperte áldozatát,és kitépte a füleiből a fülbevalókat, majd elfutott. Az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az addig elkövetett bűncselekmények látszólagos sikerén felbuzdulva a férfi néhány órával később harmadízben is behatolt a sértetthez, aki akkor már végképp nem volt abban a helyzetben, hogy meg tudja akadályozni az újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetését. Hívatlan látogatója így zavartalanul el tudta vinni a centrifugáját a ház egyik szobájából.

A Hevesi Járási Ügyészség nyolc év fegyházat kért a férfire bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint kifosztás és más bűncselekmények miatt.

The post Nyolc évet kértek az idős asszonyhoz háromszor is betörő férfire first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy tanár felmérése: a szülők több mint fele nem fogja iskolába engedni a gyerekét április 19-én

MOCOHU

Szlávik: Ebben a tempóban nagyon lassan érjük el a nyájimmunitást

MOCOHU

Influenza: teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem klinikai központjában

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This