20.9 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
GazdaságMAGYARORSZÁGmercuria energy groupréztörökország

36 millió dollárnyi réz helyett háromszáz konténernyi festett követ kapott egy svájci cég

Csalás áldozata lett a genfi székhelyű Mercuria Energy Group a BBC cikke szerint: a cég 36 millió dollár értékben vásárolt rezet egy török cégtől, ám amikor a szállítmány Kínába, az áru célországába érkezett, nem az érc volt a konténerekben.

A cikk szerint a biztonsági intézkedések és ellenőrzések ellenére a több ezer tonna réz helyett festett kövek voltak a konténerekben. A Mercuria tavaly állapodott meg a török céggel a réz nem tiszta formájának megvásárlásáról. Csakhogy az Isztambul melletti kikötőben nem az értékes, félig finomított fémet rakodták a hajókra: a hatezer tonnányi nyersanyag helyett a nyolc teherhajó több mint 300 konténerében festékkel lefújt térkövek voltak.

A Mercuria a világ öt legnagyobb olajkereskedő cégének egyike, jelenleg Törökország ​​és az Egyesült Királyság bíróságain próbál jogorvoslatot kérni a rézszállító Bietsan Bakir ellen. A BBC szerint a török ​​rendőrség több embert őrizetbe vett a rézhamisítás ügyében. A Mercuria közleményében köszönetet mondott az isztambuli rendőrségnek és pénzügyőrségnek.

A csalók valószínűleg a konténerek tartalmának ellenőrzését követően feltörték a pecséteket és kicserélték a rakományt. Miután a hajók kifutottak a tengerre, a Mercuria öt részletben összesen 36 millió dollárt fizetett a török cégnek. A csalást pedig csak akkor fedezték fel, amikor a hajók megérkeztek a kínai Lianyungang kikötőbe.

The post 36 millió dollárnyi réz helyett háromszáz konténernyi festett követ kapott egy svájci cég first appeared on 24.hu.

Related posts

Békés megyében közel tíz centi hó eshet hétvégén

MOCOHU

Egy férfi 5 milliárd forinttal lóg a NAV-nak

MOCOHU

A polinézék már az európaiak előtt felfedezték Antarktikát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This