19.2 C
Budapest
May 3, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldbrit variánskoronavírusMAGYARORSZÁGoperatív törzs

Majd 1800 brit mutánsos fertőzést mutattak ki eddig Magyarországon

A rendőrség továbbra is következetesen érvényt fog szerezni a járványügyi korlátozó szabályoknak – hangzott el az Operetív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján, ahol emlékeztettek arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában közölte: még legalább egy hétig biztosan maradnak a korlátozó intézkedések.

Ennek értelmében március 22-től újabb egy hétig kötelező lesz a közterületen való a maszkviselés, érvényben marad az esti kijárási korlátozás, az üzletek is zárva maradnak és magánszemélyek számára tilos a rendezvények tartása.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője arra figyelmeztetett, hogy továbbra is meredeken emelkednek a fertőzöttségi adatok, és gyorsan terjed koronavírus brit változata.

A szakember elmondta, hogy eddig 1797 esetben mutatták ki a brit mutáns jelenlétét Magyrországon. 13 esetben a cseh, 6 esetben pedig a dél-afrikai variáns is felbukkant, a brazil vírusmutáció viszont még nem került be az országba.

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a regisztrált idős korosztály több mint fele már megkapta az oltást.

Arról is beszélt, hogy az AstraZeneca vakciánt, amelyről Európai Unió gyógyszerügynöksége a napokban mondta ki, hogy nem növeli a tromboembolia veszélyét, Magyarországon is több százezer ember kapta meg. A szakember szerint az oltást követő esetleges nem kívánatos eseményeket a gyártók és az engedélyező, így a magyar hatóságok is kivizsgálják.

The post Majd 1800 brit mutánsos fertőzést mutattak ki eddig Magyarországon first appeared on 24.hu.

Related posts

Benedek Miklós: Látom magam előtt Tibort, ahogy ül, olvas, vagy mosolyog, és majdnem belebetegszem

MOCOHU

Marihuánatermesztők lopják évek óta a vizet a szárazság sújtotta Kaliforniában

MOCOHU

„Jól lövök, a betolakodóknak nem lesz esélyük” – ifjúsági olimpiai bajnok sílövő csatlakozott az ukrán hadsereghez

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This