23 C
Budapest
May 1, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
castingdiverzitásÉlet-StílusfehérhamupipőkeMAGYARORSZÁGsokszínűségszereplőgárdaszínház

Törölte a Hamupipőkét a programjából a színház, mert túl fehér a szereplőgárda

Egy minnesotai színház, a Chanhassen Dinner Theatre a tervek szerint műsorra tűzte volna a Hamupipőke című előadást az év későbbi szakaszában, ám különös okból most mégis törölték azt a programból. A Daily Mail arról ír, hogy mindennek az oka az, hogy a művészeti vezető túl fehérnek ítélte meg a szereplőgárdát.

Michael Brindisi miután végig tekintete, kiket castingoltak a szerepekre, leállítota a munkálatokat, mert elmondása szerint a stáb 98 százaléka fehér volt. A cikk szerint ugyanakkor a demográfiai adatok alapján a Minnesota délnyugati részén fekvő Chanhassent egyébként is 92,5 százalékban fehérek lakják, a latinók aránya három százalék alatt van, míg ugyanez a szám a feketéknél 1,1 százalék, így még azt is lehetne mondani, hogy a szereplőgárda a városrészt képezi le.

Ennek ellenére azonnal leálltak a munkálatok, erről a hét elején közleményt is kiadott a színház:

A sokszínűség, a méltányosság és az inklúzió iránti folyamatos elkötelezettségünk miatt döntöttünk úgy, hogy lemondjuk a közelgő produkciónkat. Hogy a jövőben elkerüljük a hasonló eseteket, új gyártási előtti protokollt léptetünk életbe.

A színház már felfogadott egy diverzitási tanácsadót, aki segíteni fog a társulatnak az identitás-tudatos szereposztásban és a szándékoltan antirasszista színház kialakításában. Ezeket a szempontokat figyelembe véve fogják újra castingolni a szereplőgárdát, így értelemszerűen teljesen előről kezdik a produkciót, így a premier dátum is át fog csúszni 2022-re.

Brindisi a sajtónak azt mondta, természetesen voltak a korábban már beválogatott színészek között olyanok, akiket feldühítettek a hírek, de a legtöbben büszkék voltak arra, hogy a színház vezetése meghozta ezt a döntést.

Hivatalos fotó egyébként nem került nyilvánosságra az első castingról, és jó eséllyel most már nem is fog.

The post Törölte a Hamupipőkét a programjából a színház, mert túl fehér a szereplőgárda first appeared on 24.hu.

Related posts

Őszre várja a járványhelyzet romlását Rusvai Miklós

MOCOHU

Így dolgoznak a legjobb sörkóstolók (x)

MOCOHU

Halász Péter-különdíjat kapott a FreeSZFE mozgalom

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This