19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
eueurópai unióhelyreállítási alapMAGYARORSZÁGNagyvilágnégynapos munkahétspanyolországtámogatás

Uniós pénzből állnak át a spanyolok a négynapos munkahétre

Korábban beszámoltunk róla, hogy Spanyolország a világon az elsők között tesztelni kezdi a négynapos munkahetet, miután a kormány elfogadta a baloldali Más Pais javaslatát a kísérletre.

Az már korábban is biztosnak látszott, hogy egy pár éves, úgynevezett pilot időszakban fogják tesztelni az új rendet, de a részletek eddig nem voltak ismertek. Most viszont a Metro arról ír, hogy a hároméves projektre 50 milliót eurót szán a spanyol kormány, amit az Európai Unió által biztosított helyreállítási alapból fognak fedezni.

A tervek szerint a pénzt arra fordítják, hogy támogassanak és kárpótoljanak közel kétszáz kis- és középvállalkozást, amiért cserébe azok szervezetben és munkaerőben adoptálódnak a 32 órás munkahéthez. A projekt első évében az állam a munkáltatók összes költségét fedezi az alapból, majd a második évben a támogatás mértékét 50 százalékra csökkentik, a harmadikban pedig 25-re.

Nem arról van szó, hogy a spanyolok az EU pénzét használják arra, hogy kevesebbet dolgozzanak, hanem arról, miként javíthatjuk a cégeink termelékenységét és versenyképességét

– nyilatkozta a négynapos munkahétről Hector Tejero, a madridi közgyűlés egyik delegáltja.

A projekt megosztja a spanyol társadalmat, és mindkét fél releváns indokokkal képes alátámasztani az igazát. A kritikusok azzal érvelnek, hogy nem egy világjárvány közepén kellene belefogni egy olyan kíséletbe, ami az egész országot felforgatja, míg a változás támogatói inkább a jövőbe tekintenek.

Utóbbi csoport szerint a pandémia után a váltás komoly pozitív hatást gyakorolna a gazdaságra, mivel a háromnapos hétvégére való átállás miatt várhatóan nőni fog a fogyasztás, különösen a szórakoztatóiparban és az idegenforgalom területén, amelyek a spanyol gazdaság gerincét képezik.

The post Uniós pénzből állnak át a spanyolok a négynapos munkahétre first appeared on 24.hu.

Related posts

A rendőrség vulgáris szavakkal illette az éppen szexelő résztvevőket – állítja a brüsszeli orgia szervezője

MOCOHU

Tömegverekedés volt Abonyban, 12 embert állítottak elő

MOCOHU

Jövő héten hatványozottan figyeljen az utakon, többször is ónos eső eshet

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This