20.6 C
Budapest
April 29, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
alkotmánybíróságBelföldegészségügylehallgatásMAGYARORSZÁGszabó tímea

Szabó Tímea az Alkotmánybírósághoz fordul az egészségügyi dolgozók lehallgatása miatt

Botrány: mégis lehallgatják az egészségügyi dolgozókat! Alkotmánybírósághoz fordulok az orvosokat, ápolókat érő hátrányos megkülönböztetés miatt.
Az egészségügyi dolgozókat engedély nélkül is le lehet hallgatni, a rendőröket meg csak az ő hozzájárulásukkal? Hát hol élünk?

– írja a Párbeszéd képviselője a Facebookon. Korábban megírtuk, hogy valójában engedély se kell ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók lehallgathatóak legyenek.

A világon nincs olyan hely, ahol orvosokra, ápolókra szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint a rendőrökre! De mégis van: Magyarország! A Belügyminisztérium ma azt válaszolta a kérdésemre, hogy igenis lehallgathatják és megfigyelhetik az orvosokat, ápolókat a hozzájárulásuk nélkül is! Ez teljesen aránytalan intézkedés, ráadásul diszkriminatív is. Hiába vonatkozik ugyanis ugyanaz a rendőrségi törvény a rendőrökre és az egészségügyi dolgozókra, úgy tűnik, egy fontos különbség mégis van: a rendőröknek alá kell írniuk azt a hozzájárulási nyilatkozatot, amelyben elfogadják, hogy megfigyelhetik őket. Persze, nem muszáj aláírniuk, csak akkor azonnal kirúgják őket. De ez akkor is az ő döntésük. Ugyanez a döntési lehetőség, úgy tűnik, nem adatik meg az orvosoknak, ápolóknak, ami egy teljesen jogszerűtlen, hátrányos megkülönböztetés.

– írja a posztban.

Botrány: mégis lehallgatják az egészségügyi dolgozókat! Alkotmánybírósághoz fordulok az orvosokat, ápolókat érő…

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. május 7., péntek

The post Szabó Tímea az Alkotmánybírósághoz fordul az egészségügyi dolgozók lehallgatása miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb csodára bukkant Nógrádban Hadházy Ákos

MOCOHU

Megszüntetné az olimpiai selejtezőket a norvég kézikapitány

MOCOHU

A nap legfontosabb hírei – 2021. június 15.

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This