7 C
Budapest
October 18, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG

Globális szállodalánc nyit hotelt Tokajban

Tokajban nyit szállodát az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja, ami üzemeltetési szerződést írt alá a Hotel Tokaj Kft.-vel; az új Mercure Tokaj Hotel jövő tavasszal fogadja első vendégeit – közölte a szállodacsoport az MTI-vel csütörtökön.

A Mercure márka számára Tokaj Budapest mellett a második desztináció Magyarországon – írták a közleményben. Idézték Dilek Sezert, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatóját, aki a tokaji szálloda nyitását nagyszerű lehetőségnek nevezte vidéki hálózatuk bővítésére. Hozzátette, hogy a leghíresebb magyar borút környéke egyre népszerűbb szabadidős úticél.

A szálloda négy emeleten 55 modern és kényelmes szobát kínál majd, a legfelső emeleten executive apartmanokkal.

Az új szálloda tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón. A Mercure Tokaj szállodát a neves magyar építésziroda, a BORD Építész Studio tervezi.

Tarnai Gábor, a Hotel Tokaj Kft. képviselője elmondta: a készülő szálló a nyolcvanas évekből származó egyedi épületben lesz, ami korábban Tokaj egyetlen szállodája volt. Tokaj – Budapest és a Balaton után – az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régiónak ígérkezik Magyarországon – tette hozzá.

Közölték, a Mercure Tokajnak helyt adó régi épületet teljesen rekonstruálják és felújítják. Központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők.

A francia Accor szállodaipari konszernnek csaknem 5100 szállodája és 10 ezer vendéglátóhelye van a világ 110 országában. Világszerte mintegy 260 ezer munkatársat foglalkoztatnak. Az 1967-ben alapított, franciaországi központú Accor SA-t az Euronext párizsi tőzsdén jegyzik.

A nyilvános cégadatok szerint az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt tavaly.

The post Globális szállodalánc nyit hotelt Tokajban first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem hagyja annyiban a Fidesz az olasz antifasiszta EP-képviselőnő szabadon bocsátását

MOCOHU

Lakásbiztosítást nem csak új ingatlanra fontos kötni, meglévőt is fontos felülvizsgálni

MOCOHU

Szinte biztos, hogy magyar származású lesz az USA külügyminisztere

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This