25.1 C
Budapest
June 20, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Franciaország és Olaszország légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben, közölte pénteken a francia védelmi tárca.

A rendszer átadása válasz Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszternek a francia és olasz kollégáinak tolmácsolt sürgős kérésére a polgári lakosság és infrastruktúrák védelmére az orosz légitámadásokkal szemben

– olvasható a közleményben. Sébastien Lecornu francia és Guido Crosetto olasz védelmi miniszter telefonon egyeztetett pénteken a szállítás véglegesítéséről, amelyről hetek óta folytak tárgyalások.

Thomas SAMSON / AFP A francia légierő katonái egy MAMBA közepes hatótávolságú felszíni-levegő rendszerrel dolgoznak az Aigle-misszió során a romániai Capu Midia katonai bázison, Konstancától északra, a Fekete-tenger partján 2022. december 6-án.

A két miniszter véglegesítette a technikai tárgyalásokat a SAMP/T – MAMBA légvédelmi rakétarendszernek 2023 tavaszán Ukrajnába történő szállításáról. Ez az első európai nagy hatótávolságú francia-olasz gyártású légvédelmi rakétarendszer

– írta a francia tárca. Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a héten tett látogatást Párizsban, miután Kijev hónapok óta kéri a légvédelme megerősítését nyugati partnereitől.
Franciaország 2022 novemberében már telepített egy MAMBA légvédelmi rakétarendszert Románia keleti határára a NATO romániai harccsoportjába.

Párizs kedden jelentette be, hogy további 12 Caesar önjáró löveget ad át Ukrajnának, amely így ötven példánnyal fog rendelkezni, valamint ígértet tett, hogy a francia Thales űripari és védelmi cég által gyártott Ground Master 200 (GM200) típusú radarokat is szállít Ukrajnának.

(MTI)

The post Franciaország és Olaszország légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának first appeared on 24.hu.

Related posts

Tehervonat ütközött személyvonattal Csehországban, többen meghaltak

MOCOHU

Lovas Rozi ismét várandós

MOCOHU

Késely Ajna Eb-aranyat nyert, Milák olimpiai szintet úszott

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This