22.4 C
Budapest
July 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilág

Lövöldözés volt Hamburgban, többen meghaltak

Legalább hatan meghaltak, amikor a németországi Hamburgban csütörtök este lövöldözés tört ki a Jehova Tanúi rendezvénytermében – jelentette a német sajtó. A Hamburger Morgenpost szerint heten súlyosan, tizenheten pedig könnyebben megsérültek. A lövöldözés 21 óra körül történt Altersdorf városrészben, ekkor kezdtek el beérkezni a segélyhívások a rendőrséghez és a tűzoltókhoz.

A német rendőrség Twitter-oldalán közölte, hogy nagyszabású művelet van folyamatban Hamburg Alsterdorf nevű városrészében. Egyben felszólították az embereket, hogy lehetőség szerint kerüljék el a városrészt, a figyelmeztető jelzést a mobiltelefonokra is kiküldték.

Jonas Walzberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP Rendőrök a lövöldözés helyszínén Hamburgban, 2023. március 9-én.

Az elsődleges hírek arról szóltak, hogy a lövéseket egy, vagy több elkövető adta le, és a tettes(eke)t nagy erőkkel keresik, ám negyed 12-kor azt közölte a rendőrség, hogy nincs arra utaló jel, hogy a tettes megszökött volna. A Focus Online egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt írta, hogy a mentőegységek az épületbe érve lövéseket hallottak, és több embert találtak, de az nem derült ki, hogy az elkövető is köztük van-e.

A lap 23:55-kor már azt írta, hogy a rendőrök a helyszínen hallott lövés után az épület felső szintjén találtak egy halálosan sebesült személyt, feltételezések szerint magát az ámokfutót, ám biztosat még nem tudtak mondani.

A hamburgi rendőrség nem sokkal 11 óra után azt írta a Twitteren, hogy egyelőre nem tudnak biztosat mondani az indítékról, és arra kérték a közvéleményt, hogy senki ne terjesszen pletykákat. Később a Focus Online biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy a hatóságok ámokfutásnak minősítették a lövöldözést.

Peter Tschentscher hamburgi polgármester megdöbbentőnek nevezte az Altersdorfból érkező híreket és részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Egyben arra kérte a lakosságot, hogy kövesse a rendőrség tanácsait.

The post Lövöldözés volt Hamburgban, többen meghaltak first appeared on 24.hu.

Related posts

A következő napokban is osztanak vizet a nagyobb pályaudvarokon

MOCOHU

Norris: Ha Verstappen azt mondja, nem hibázott, akkor onnantól nehéz lesz tisztelnem őt

MOCOHU

Az Ovális Irodában mindig ott van az elődök szelleme

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This