19.6 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldbelügyminisztériumiskolaMAGYARORSZÁGmelegnyárszakszervezettanár

Szlovákiában sem okoz gondot a meghosszabbított tanév, itt miért okozna? – így reagált a BM a tanárok tiltakozására

Meglepő érveléssel reagált a Belügyminisztérium a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete felvetésére. A PDSZ ugyanis nem ért egyet a tanítási év 2024. június 21-ig történő kitolásával, ennek oka pedig az, hogy a tanítás általában nem légkondicionált termekben zajlik, és a melegben kevésbé hatékony az oktatás. A nyári kánikula viszont szerintük nem alkalmas a tanításra, továbbá a középiskolákban egyszerre kellene érettségiztetniük és tanítaniuk a tanároknak, ha jobban belecsúszik a tanév a nyárba.
A BM tervezete egyszerre hosszabbítaná meg a téli és a tavaszi szünetet is a nyár kárára: a tanítási így tartana június 21-ig. A PDSZ szerint ugyanakkor a kormány csak spórolni akar a téli fűtésen.
Az RTL Híradónak a Belügyminisztérium úgy reagált: Magyarországgal azonos klímájú Szlovákiában június 30-ig tart a tanítás, és ez ott sem okoz gondot. A belügy hozzátette: az iskolaépületek energetikai fejlesztésén folyamatosan dolgoznak, illetve hogy a Nemzeti Pedagóguskar kérésére a beiratkozást két nappal eltolják, a szóbeli érettségi vizsgákra pedig három napot biztosítanak, hogy a tanároknak ne kelljen egyszerre órákat tartaniuk és érettségiztetniük.The post Szlovákiában sem okoz gondot a meghosszabbított tanév, itt miért okozna? – így reagált a BM a tanárok tiltakozására first appeared on 24.hu.

Related posts

Babis elismerte vereségét, de nem zárta ki, hogy kormányfői megbízatást kap

MOCOHU

Egy hét után leváltották az akkumulátorügyi miniszteri biztost

MOCOHU

Magyar edzőnek kell naggyá tennie az amerikai kéziválogatottat

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This