7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldházi őrizetleállásMAGYARORSZÁGpedofilrendőrségi nyomkövető rendszerszökéstarpai fociakadémia

Azért tudott megszökni a házi őrizetből a pedofil fociedző, mert heteken át nem működött a rendőrségi nyomkövető rendszer

Lapunk is megírta, hogy megszökött a házi őrizetből az az 54 éves férfi, N. László, aki korábban a tarpai fociakadémián dolgozott edzőként és masszőrként, és akit azért hallgattak ki gyanúsítottként, majd rendelték el a bűnügyi felügyeletét, mert a gyanú szerint a rábízott gyerekekkel fajtalankodott.
A pedofil edző munkakörébe tartozott többek között az is, hogy éjszaka felügyelje a diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 2022 novemberében egy éjszaka a férfi egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett, majd néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek 2022 novemberében – írtuk korábbi cikkünkben.
A 444 egybehangzó források alapján most arról ír, hogy N. László azért tudott megszökni a házi őrizetből, mert 2023. októberében és novemberében hetekre leállt a rendőrségi nyomkövető rendszer, így azok a gyanúsítottak vagy elítéltek, akik házi őrizetben voltak, és lábbilinccsel ellenőrizték a mozgásukat, feltűnés nélkül el tudták hagyni a számukra kijelölt zónát. A lap szerint nem egy váratlan technikai hiba törtlnt, a rendszer azért állt le, mert a lábbilincsek által kibocsátott információkat tároló szerver megtelt, és nem volt aki karbantartsa. Az őrizetesek ugyanakkor elvben nem tudtak arról, hogy a lábukon lévő szerkezet nem működik, mindössze annyi tűnhetett fel nekik, hogy a szerkezet lassabban merült, köszönhetően annak, hogy a rendszer nem kért le róla adatokat.
A 444 az Országos Rendőr-főkapitányságnál érdeklődött az ügyről, ahol nem cáfolták sem azt, hogy gond volt a rendszerrel, sem azt, hogy szökés is történt.
„Az ilyen és ehhez hasonló összetett rendszerek, informatikai hálózatok működése során fordulhatnak és fordulnak is elő üzemzavarok, de azok kezelésére és soron kívüli javítására – szükség esetén pótlására – megfelelő eljárásrendeket dolgoztunk ki. A személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedések hatálya alatt lévők között –függetlenül attól, hogy az ellenőrzéshez elektronikus eszközt használunk-e – előfordul a magatartási szabályok megszegése vagy szökés. Ilyenkor a terheltet általában előállítjuk vagy ellene körözést adunk ki.
Az ismeretlen helyen tartózkodókat többnyire rövid időn – legtöbbször órákon vagy napokon – belül sikerül elfognunk és előállítanunk
– közölte a lappal az ORFK, arról viszont nem tettek említést, hogy elfogták-e már N. Lászlót.
A lap forrásai szerint bár kiírtak egy pályázatot a nyomkövető rendszer cseréjére, amit 2023 nyarán el is nyert a Communication Technologies Kft, a projekt a mai napig nem valósult meg.

Kapcsolódó

Blikk: Kiengedték, megszökött a pedofíliával gyanúsított fociedző
A felügyeletére bízott alvó gyerekekre csapott le.

The post Azért tudott megszökni a házi őrizetből a pedofil fociedző, mert heteken át nem működött a rendőrségi nyomkövető rendszer first appeared on 24.hu.

Related posts

2020 pokoli év volt, de a róla szóló netflixes paródia sokkal rosszabb

MOCOHU

„Rendellenes egészségügyi incidens” miatt késett három órát Kamala Harris a diplomáciai útján

MOCOHU

15 év fegyházat kapott a járdánházi robbantó

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This