28.5 C
Budapest
July 5, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGorbán viktor

Az Európai Tanács főtitkára is részt vett a szerdai kormányülésen a Karmelitában

Thérese Blanchet, az európai uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács főtitkára is részt vett a szerda délelőtti kormányülésen a Karmelitában, írja. Ez az első magyar kormányülés, mióta Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét július elsején.
A főtitkár és a kormány tagjai a közös munkaülésen áttekintették a magyar elnökségi célkitűzéseket, egyeztettek az elvégzendő feladatokról és azok ütemezéséről – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel. Ennél több információt eddig még nem adott ki a miniszterelnökség az ülésről. Ha többet megtudunk a tárgyalásról, frissítjük cikkünket.
A magyar EU-s soros elnökség hétfői kezdetével Orbán első hivatalos útja Kijevbe vezetett kedden, ahol a miniszterelnök hangnemet váltott az Ukrajnával kapcsolatos álláspontját érintően, és tárgyalt Volodimir Zelenszkij elnökkel. A magyar miniszterelnök határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását kérte, az ukrán elnök beszámolója szerint megegyeztek abban is, hogy kidolgoznak egy kétoldalú megállapodást, amely „megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket”.
Az Európai Tanács vezetője egyébként Charles Michel elnök, nem pedig Blanchet főtitkár, akinek fő feladata a Tanács munkájának segítése és a Főtitkárság irányítása, és akit a tagok közösen neveznek ki.

Kapcsolódó

Orbán épp most próbálja meg elfoglalni Európát
Az új pártcsalád és a kijevi látogatás nem az Európai Parlamentet, hanem a nagyobb uniós befolyást és az Európai Tanács elfoglalását célozza.

The post Az Európai Tanács főtitkára is részt vett a szerdai kormányülésen a Karmelitában first appeared on 24.hu.

Related posts

“Egész életemben a szüleimnek akartam bizonyítani” – exkluzív interjú Oszvald Marikával

MOCOHU

„Csak az tart életben, hogy milyen ítéletet kap ez a szemét!” – mondta a soroksári futónő anyja

MOCOHU

Kigyulladt egy munkásszálló Kuvaitban, több mint negyven halott

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This