13 C
Budapest
October 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGNagyvilág

Melonit választották Orbán helyett a lengyelek

Megtartotta alakuló ülését szerdán az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége (ECR) az Európai Parlamentben, írja a hvg.hu. A lap emlékeztet: a pártcsalád vezető ereje a Jog és Igazságosság (PiS), illetve a Giorgia Meloni-féle Olasz testvérek.
Orbán Viktor vasárnap jelentette be, hogy Patrióták néven önálló politikai csoportosulást hoznak létre, és felvetődött, hogy a lengyel Jog és Igazságosság is csatlakozik hozzájuk, ahogy várható Marine Le Pen pártjának a csatlakozása is, az Identitás és Demokrácia (ID) frakció – ahol eddig Le Pen Nemzeti Tömörülése volt a vezető erő – megszűnik vagy minimálisra olvad.
Elmaradt azonban a fordulat az ECR ülésén.
Ryszard Czarneczki ugyanis  az X-en közölte, hogy képviselőtársa, Joachim Stanisław Brudziński lesz az ECR egyik társelnöke, vagyis a lengyelek maradnak ebben a csoportban. A másik társelnök a várakozásoknak megfelelő Nicola Procaccini, a Meloni-párt politikusa lesz, aki eddig is betöltötte ezt a posztot.

Kapcsolódó

Orbán épp most próbálja meg elfoglalni Európát
Az új pártcsalád és a kijevi látogatás nem az Európai Parlamentet, hanem a nagyobb uniós befolyást és az Európai Tanács elfoglalását célozza.

The post Melonit választották Orbán helyett a lengyelek first appeared on 24.hu.

Related posts

Kós Hubert megcsinálta, olimpiai bajnok 200 háton

MOCOHU

Ashley Graham meztelen terhesfotóval jelentette be, hogy ismét várandós

MOCOHU

Görgényi Fruzsina az első Barátok köztös jelenetéről: Féltem, hogy nagyon sok leszek és rám is szóltak

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This