15.1 C
Budapest
May 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
benjamin netanjahuizraelMAGYARORSZÁGNagyvilág

Ötvenezren tüntettek Netanjahu hivatala előtt

A miniszterelnöki rezidenciánál tartott tömegtüntetéssel zárta a választási kampányt az ellenzék Izraelben – jelentette a helyi média szombaton.

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet, valamint a Háárec című újság honlapja szerint több mint húszezren, a tüntetőknek számozott matricákat osztó szervezők szerint viszont ötvenezernél is többen érkeztek a kormányfői rezidenciához két nappal a két éven belül negyedik, kedden esedékes parlamenti választások előtt, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, a jobboldali Likud párt elnökének távozását követeljék.

A baloldali liberális Merec párt és a szociáldemokrata Munkapárt képviseletében többen kampányoltak, ezen pártok színei és jelvényei voltak jelen a téren a Netanjahu-ellenes „Balfour mozgalom” szlogenjei, színei és jelei mellett.

Előzőleg több ezren az izraeli parlamentnél, a kneszetnél gyülekeztek, onnan vonultak át a forgalom elől elzárt utcákon trombitálva, dudálva, dobolva, szlogeneket kiabálva és énekelve a Balfour utcához, a tiltakozások szokásos helyszínéhez.

A város polgármestere szerint ez volt az eddigi legnagyobb demonstráció Jeruzsálemben a tiltakozási mozgalom júliusi 14-i kezdete óta, amikor a francia forradalom évfordulóján „Bibistille” néven az első tüntetést tartották Netanjahu nevének népszerű rövidítésére, a Bibire utalva.

Harminckilencszer gyűltek össze az egész ország területéről szombat esténként demonstrálni a miniszterelnök ellen, ami az ország történetének egyik leghosszabb és legkitartóbb tiltakozási mozgalma volt, de nem szült magának saját politikai képviseletet.

A korrupciós ügyek miatt bírósági eljárás alá vont Benjámin Netanjahu a koronavírus-járvány vitatott kezelése után elsősorban a rendkívül sikeres oltási programmal kampányolt, amely lehetővé tette a gazdasági élet fokozatos megnyitását: a választások előtti hétre szinte teljesen helyreállhatott Izraelben az élet a maszkviselés és a távolságtartás óvintézkedései mellett.

(MTI)

The post Ötvenezren tüntettek Netanjahu hivatala előtt first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghosszabbítják az előválasztás első fordulóját

MOCOHU

Nyolc egészségügyi fejlesztéssel dicsekedett el Kásler Miklós

MOCOHU

Izraelben eldőlt, meddig érvényes az oltottak védettségi kártyája

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This