21.3 C
Budapest
May 10, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bányaBelfölddolomit kft.MAGYARORSZÁGnyereségorbán győző

Orbán Győző több mint 4 milliárddal gazdagodott a Dolomiton keresztül az elmúlt években

Összehasonlító vizsgálatnak vetette alá a Direkt36 az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomitot a hasonló profilú cégekkel.

A vizsgálat során arra jutottak, hogy a Dolomit Kft. hosszú ideje az egyik legjobban teljesítő vállalkozás a kőbányászati piacon, miközben az átlagnál magasabb osztalékot fizetett a tulajdonosainak 2015 és 2019 között.

Azt írták cikkükben:

  • az általuk elemzett időszakban, 2015 és 2019 között a 70 cégből a Dolomittal együtt mindösszesen 23 olyan volt, amelyek mind az öt évet nyereséggel zárták. Ráadásul a 70 cégnek csak a töredéke fizetett osztalékot az elmúlt években: 2015 óta minden évben maximum 11 olyan cég volt, ahol osztalék felvétele mellett döntöttek.
  • Orbán Győző a vizsgált időszakban több mint 4,3 milliárd forintnyi osztalékot kapott.
  • az elmúlt öt évben a Dolomit Kft. a profitot egyszer sem forgatta vissza a cégbe, hanem teljes egészében kifizette osztalékként a tulajdonosoknak.

A Direkt36 kereste a Dolomit Kft.-t, de nem reagáltak. Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan pedig azt írta, hogy „a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti kérdésekkel”.

The post Orbán Győző több mint 4 milliárddal gazdagodott a Dolomiton keresztül az elmúlt években first appeared on 24.hu.

Related posts

Lettország rendkívüli állapotot rendelt el

MOCOHU

Visszavonul az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor

MOCOHU

Rövid időn belül hosszú távú tervvel áll elő a kéziszövetség

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This