13.3 C
Budapest
May 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
googlegoogle payk&hMAGYARORSZÁGTech

Itt az első magyar bank, ahol már van Google Pay

A pénzintézetek közt elsőként vezeti be a K&H Magyarországon a Google Pay okostelefonos fizetési megoldást, ami újabb lendületet adhat a bankkártyás, azon belül is az okostelefonos fizetéseknek – írja az MTI a pénzintézet szerdai sajtótájékoztatója alapján.

Németh Balázs innovációs vezető a sajtótájékoztatón elmondta: egy év alatt meghatszorozódott az érintésmentes mobiltárcahasználók száma a pénzintézetnél, az érintésmentes mobilfizetések száma pedig ötszörösére emelkedett. A bank digitálisan aktív ügyfeleinek száma fokozatosan növekszik, ma már 570 ezret tesz ki – hangsúlyozta, jelezvén azt is, hogy a Google Pay bevezetésével az okostelefonos kártyás fizetések számának további jelentős növekedésére számít.

A járványhatás láthatóan elősegítette a készpénzmentes fizetési megoldások térnyerését. A pénzintézet adatai szerint náluk a bankkártyákkal történő fizetések száma 22 százalékot nőtt tavaly, míg a teljes magyarországi piacon a kártyás belföldi fizetések száma 7 százalékkal emelkedett.

A Google Pay segítségével az érintettek bárhol fizethetnek a telefonjukkal, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, legyen szó akár üzletekről, akár tömegközlekedésről. A gyakorlatban úgy néz ki a dolog, hogy a K&H által kibocsátott bankkártyák az okostelefonokba digitalizálva kerülnek be, vagyis a kártyaadatok úgynevezett tokenekre cserélődnek a telefonban és ezek a tokenek biztosítják a fizetési tranzakciót. A virtuális fizetési technológia garantálja, hogy a tokenek kizárólag az adott okostelefonban működnek, azaz biztonságos a velük történő fizetés.

A Google Pay Magyarországon novemberben rajtolt el a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál.

Kapcsolódó
Magyarországon is elindult a Google Pay

A Google Pay Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé.
Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Több milliót loptak el egy iPhone-tulajtól, a férfi az Apple-t okolja
  • Zuckerberg egy olyan titkosított csevegőt használt, ami nem a Facebooké
  • Szigorúbban őrzi a Google a mobilunkra telepített appok listáját

The post Itt az első magyar bank, ahol már van Google Pay first appeared on 24.hu.

Related posts

Letartóztatták az egyiptomi nőt, mert nemi szervek és fehérneműk mintáival díszítette ki a sütiket

MOCOHU

„Innentől hallgatok a testem jelzéseire, és azt adom neki, ami neki jó, és nem azt, ami másnak jó” – az olimpia után műtét várt a magyar úszónőre

MOCOHU

Pista gazda végül szakított Terézzel, aki úgy reagált: Minden ujjamra kapok tíz Pistát

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This