11.8 C
Budapest
May 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföldcovid-19ellenzékhalottak számajárványkezeléskoronavíruskoronavírus friss hírekkoronavírus hírekkoronavírus magyarországközvélemény-kutatásMAGYARORSZÁGmediánoltáspropagandavakcina

Medián: Orbánnak bejött, hogy már nem a halálozásról, hanem az átoltottságról beszél

A Medián reprezentatív közvélemény-kutatása szerint az egyébként is megosztott magyarokat áprilisra gyakorlatilag teljesen két táborra szakította a kormány járványkezelése. A HVG-nek készített felmérésből kiderül, azzal az Orbán-kormány hívei csaknem kétszer elégedettebbek (79), mint az ellenzékiek (40).

Még így is javult a kabinet teljesítményének megítélése. Ezt Hann Endre azzal magyarázza, hogy sikeres volt a propaganda, vagyis az, hogy Orbán Viktor már nem a halálozási, hanem az oltási adatokhoz köti a védekezés sikerességét.

A más országokéhoz viszonyított magyar halálozási arányt ugyanis 51 százalék rossznak/nagyon rossznak tartja, az átoltottságot 92 százalék jónak/nagyon jónak.

Kapcsolódó
Pető Péter: A Magyarország-ellenes vakcinapolitika

A kormány és az ellenzék egyaránt saját nagy történetét meséli a vakcinákról. Mind elfelejtette: az gyógyításra, nem pedig szavazatszerzésre van.

A járványkezelés viszonylag kedvező megítélése dacára érzékelhető a türelmetlenség is az elhúzódó korlátozások miatt. Azok feloldását a kormányváltást akarók valamivel határozottabban sürgetnék, de a még meghatározóbb a nyitási igénynél az életkor.

A legélesebb generációs különbség az éjszakai kijárási tilalom és a kiülős vendéglátóhelyeket sújtó korlátozás megítélésében van: az előbbit a 30 év alattiak 70, utóbbit a 80 százaléka haladéktalanul feloldaná. Hann Endre szerint mostanra belefáradtak a magyarok a korlátozásokba, amelyeket egy éve még 85 százalékuk fogadott el.

Módszertan

A felmérés 2021. április 8-a és 10-e között készült ezer szavazókorú  ember telefonos megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait súlyozással korrigálták, így az pontosan tükrözi a magyar lakosság településtípus, nem, életkor és iskolai végzettség szerinti összetételét. A közölt adatok hibahatára a teljes mintában a válaszok megoszlásától függően legfeljebb ±3 százalék.

The post Medián: Orbánnak bejött, hogy már nem a halálozásról, hanem az átoltottságról beszél first appeared on 24.hu.

Related posts

Egy hiba miatt lehetnek lassabbak a frissített iPhone-ok

MOCOHU

Az oltásra hivatkozva csalt ki pénzt egy álorvos egy idős nőtől

MOCOHU

Esélyes, hogy Dua Lipa díjátadós szettjét Amy Winehouse inspirálta

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This