12.8 C
Budapest
May 6, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
fülöp hercegMAGYARORSZÁGnagy-britanniaNagyvilágtemetési szertartáswindsor

Windsorban búcsút vettek a 99 évesen elhunyt Fülöp hercegtől

Szombaton délután vettek végső búcsút Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A temetési szertartást a windsori kastélynál tartották.

Az edinburghi herceg búcsúztatási ceremóniájának Forth Bridge kódnév alatt előre kidolgozott részletes tervezete eredetileg 800 meghívott vendéggel számolt, de a szertartáson a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt csak harmincan lehettek jelen, valamennyien a királyi család tagjai. A brit kormány jelenleg érvényes előírásai szerint harminc a maximális létszám a temetési szertartásokon.

A windsori Szent György-kápolnánál tartott szertartáson II. Erzsébet királynő a többi családtagtól külön ült, és maszkot viselt. A család tagjai is tartották az előírt távolságot. A gyászmenetet és a szertartást élőben közvetítették a brit tévék.

Fülöp herceg koporsóját egy átalakított, régi zöld Land Rover szállította a kápolnához. Ennek a járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját. Koporsóját a szombati búcsúszertartáson saját hercegi lobogója fedte, és a koporsóra helyezték haditengerészeti tiszti sapkáját és kardját.

A Land Rovert a kastélytól a Szent György-kápolnáig vezető úton Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő négy gyermeke, Károly trónörökös, Anna hercegnő, András yorki herceg és Eduárd, Wessex grófja, az unokák közül Vilmos herceg – Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója – és Vilmos öccse, Harry herceg kísérte gyalogosan a kápolnához.

Sokan a királyi családon belüli feszültségek miatt is figyelték az eseményeket. Harry a szertartás végén előbb Katalin hercegnével beszélgetett, majd Vilmossal beszélgetve ment vissza a windsori kastélyba.

The post Windsorban búcsút vettek a 99 évesen elhunyt Fülöp hercegtől first appeared on 24.hu.

Related posts

Igazi strandidő lesz kedden

MOCOHU

Milyen büntetés várhat Szájer Józsefre?

MOCOHU

Mundruczó Kornél szerint aggodalomra ad okot az SZFE új tanárainak listája

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This