16.4 C
Budapest
May 17, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ballagásBelföldiskolakoronavíruskoronavírus friss hírekközoktatásMAGYARORSZÁGoktatásoperatív törzs

Idén lehet tartani iskolai ballagást

Cikkünk frissül

Az általános iskolákban megengedik a tanulmányi kirándulásokat, de csak egynapos vagy többször egynapos kirándulást tesznek lehetővé, vagyis ottalvós kirándulás nem lehet – magyarázta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs ülésén.

A nyári táborokról a következő hetekben fognak dönteni.

A ballagási ünnepségeket meg lehet majd szervezni, a pontos szabály hamarosan megjelenik, ígérte az államtitkár.

Maruzsa elmondta, hogy ezen a héten az óvodákban átlagosan 75 százalékos a jelenlét, az alsó tagozatos általános iskolásoknak pedig átlagosan a 86 százaléka ment be az iskolába. (De amúgy sem 100 százalékos a jelenlét, néhány százaléknyi óvodás és általános iskolás járvány előtti időkben amúgy is hiányozni szokott betegség miatt.) Jövő hétfőtől visszaáll a jelenléti oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban is. A felsőoktatásban pedig a rektor döntheti el, milyen módon folyjon az oktatás.

Rendkívül fontos, hogy aki kapott első oltást, az oltassa be magát a második adaggal is (kivéve persze a Janssen-vakcina, mert az egydózisú) – ezt Müller Cecília országos tiszti főorvos emelte ki.

A fiatalokat és szüleiket kérte arra, hogy regisztráljanak oltásra, a 16-18 éveseket tudják oltani Pfizerrel, ehhez ma estig kell regisztrálni.

A járványügyi adatok biztatóak Müller szerint. A 18. heti szennyvízminták adatai alapján országosan enyhe csökkenő tendenciát mutat a szennyvízben mért víruskoncentráció. De Budapest agglomerációjában több helyen mozgást látnak: enyhe emelkedés, aztán stagnálás vagy enyhe csökkenés. Debrecenben, Szolnokon, Székesfehérváron egyértelmű csökkenést mértek.

Mától szombatig a kórházi oltópontokon az áprilisban beoltott tanárokat oltják a második dózissal.

The post Idén lehet tartani iskolai ballagást first appeared on 24.hu.

Related posts

Újabb fontos uniós támogatásokat vesztenek el az alapítványi egyetemek

MOCOHU

AstraZenecával oltották be Angela Merkelt

MOCOHU

Zendaya szerint sokan gondolják róla, hogy bunkó és érzéketlen, mert keveset beszél

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This