16 C
Budapest
May 2, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
agresszióárvákBelföldblikkböjte csabacsaba testvérdévai szent ferenc alapítványferenc pápaMAGYARORSZÁGszabó győzővallás

Böjte Csaba atya megmentett egy láncra vert fiút is

Böjte Csaba a Blikk Dumáljuk meg! című videósorozatában Szabó Győzőnek azt mondta, sok gyerekről mondanak le szüleik,  akiket sokan elítélnek, de ő nem.

Szülők, akik bajba kerülnek és szétfolyik a családjuk, nem biztos, hogy rosszfélék.

A Blikk az árvák védőszentjének nevezi a ferences szerzetest, aki 83 helyen segít a gyermekeken és úgy gondol az utcagyerekekre is, mint egy-egy műremekre.

Azt szokta mondani, egy Van Gogh-festményen is lehet légypiszok, pókháló, attól az még Van Gogh lenne. Milliméterről milliméterre meg kell tisztítani, és előjön eredeti szépsége, fénye.

Ha tisztelettel közeledsz egy gyerekhez, akkor általában megszépül, a benne lévő értékek felszínre jönnek.

Nem erőből kell valamit lenyomni

Továbbra is az a hitvallása, hogy Isten nem teremt selejtet, minden ember csodálatos. Böjte Csaba nem hisz semmilyen agresszióban, a verbálisban sem. A kiabálást is eredménytelennek tartja.

Egyik gyerekünk mondta a nevelőjének, hogy »mit kiabál velem, apám kikötött lánccal a cső mellé, és akkor se csináltam meg, amit mondott!«.

Nehéz erőből valakinek valamit lenyomni a torkán. Vágyat kell ébreszteni benne, hogy tanuljon, küzdjön, önuralomra tegyen szert.

Ezeket az értékeket szerinte a sporttal lehet elsajátítani, ezért jár 150 gyermeke bokszedzésre. Közülük nyolcan a román kupán és egy pesti bajnokságon is eredményesen szerepeltek.

Amikor interjú közben megcsörrent a telefonja, gyorsan megnézte, ki kereste, mert az szokta mondogatni, ha 39-cel kezdődik a szám, felveszi, mert lehet, Ferenc pápa az. Ő szokott ilyet csinálni. Azt mondta, amikor a gyerekekkel találkozott a katolikus egyházfővel az olyan élmény volt, ami egész életükben elkíséri őket.

Kapcsolódó
Böjte Csaba: Én „gyerekbőrbe” fektetem a pénzt

Hatalmas szervezetté nőtt napjainkra a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Az idei tanévet kétezernél is több gyerekkel kezdő gyermekotthon-hálózatot Böjte Csaba ferences szerzetes alapította, akit Istennel való perlekedéseiről, a bosszúról és a politikai szerepvállalásáról kérdeztünk.

The post Böjte Csaba atya megmentett egy láncra vert fiút is first appeared on 24.hu.

Related posts

Kelly Osbourne sminkbalesetet szenvedett, egy ideig csak szemfedőben látjuk majd

MOCOHU

Adele-nak gusztustalan ereklyéje van Celine Diontól

MOCOHU

Egy 23 éves fidelitasos dicsérte agyon a Hír TV-ben a fiatalok SZJA-mentességét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This