14 C
Budapest
May 15, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
frissítéskasperskykiberbiztonságMAGYARORSZÁGTech

Nem gondolná, hogy egyesek min vesznek össze a családjukkal

A Kaspersky biztonsági cég által készített, a felhasználók eszközfrissítésekkel kapcsolatos attitűdjét vizsgáló globális szintű felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a frissítési tevékenység családi üggyé vált. A kutatás szerint a családos válaszadók több mint fele (62 százaléka) egyetért azzal az állítással, hogy a gyerekeknek és az idősebb rokonoknak segítség kell az eszközök frissítéséhez.

A frissítések továbbá az otthoni kapcsolatokra is hatással lehetnek, ugyanis saját bevallása szerint a válaszadók 35 százaléka veszekedett már miattuk a családjával.

Az eszközök már régóta mindennapos tárgynak számítanak minden korosztály életében: a gyerekek különféle tartalmakat néznek és játékokat játszanak rajtuk, a felnőttek pedig többek között a barátokkal és a családtagokkal való kapcsolattartásra használják őket világszerte. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden eszközt időben frissíteni kell ahhoz, hogy kellően biztonságos legyen, és ne csökkenjen a teljesítménye.

A felmérés szerint a családtagok akár veszekednek is egymással a rendszeres frissítések iránti érdeklődéshiány vagy vonakodás miatt, a válaszoló felnőttek 34 százaléka frusztrálónak vagy bosszantónak tartja a frissítések telepítését.

A felmérésből az is kiderült, hogy függetlenül attól, hogy egyedül vagy családban élnek-e, a felnőttek 77 százaléka jellemzően saját maga telepíti a frissítéseket az otthoni eszközökre. Sokkal kisebb azok aránya, akik maguk felelősek a saját készülékeikért (12%). A válaszadók szerint ugyanakkor a (házas)társuk (7%) vagy a gyerekeik (4%) ritkán frissítik az eszközöket.

Dömös Zsuzsanna további cikkei
  • Egy ügyfél idézte elő a fél internet leállását
  • Már a Google Térkép is mutatja a Fudannak fricskát mutató utcaneveket
  • Több száz bűnöző bukott le, mert nem tudták, hogy az FBI csevegőjét használják

The post Nem gondolná, hogy egyesek min vesznek össze a családjukkal first appeared on 24.hu.

Related posts

Hobo: Én beleadtam, amit tudtam, de a hazám nem lett jobb, sőt, rosszabb lett

MOCOHU

Járai Kírának az megcsalás lenne, ha párja szex közben másra gondolna

MOCOHU

Kigyulladt egy szálloda tetőszerkezete Nyíradony mellett

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This